Overdreven sikkerhed fremmer ikke livet og ej hellere kærligheden.

Konsekvenserne af vores ekstreme angst og dræbende fokus på at flygte fra kaos, fordre ikke til kærlighed og frihed.

Jeg undres over hvordan vi dagligt nyder at høre om smittetal. Hvad får du ud af dette, andet end frygt.

Jeg vil gerne leve mit liv og have frihed. Frihed er muligheden og evnen til at udfylde ens potentiale. Positiv frihed er for mig at opnå visse mål, at ”go with the flow”, møde folk og blive inspireret, at rejse og starte eventyr. Frihed er at vælge uddannelse, have indflydelse, have midler og have selvkontrol.

Livet er uudgrundeligt og dette skaber kunst, ideer, personlig udvikling og fordre til nye livsoplysninger. Meget tyder på at politikkerne og journalisterne styrer os via angst. Alt handler om smitte og det betyder død. Det gør det selvfølelig ikke, men det er det folk forbinder smitte med. På den måde er vi hjernevasket.

Vi har brug for samværet med hinanden. Selvom vi har oplevet positive tiltag i en kaos tid med nedlukningen, er den virtuelle verden ikke fyldestgørende for kærligheden, eventyret, livet og friheden.
Vi har behov for fysisk tilstedeværelse og kunne se samt mærke hinanden.
Vi har igennem årtier kæmpet for hvordan vi kan undgå stress og studier tydeliggøre effekten af berøring, samværet og fællesskabet og ikke mindst gode relationer. Dette må vi ikke glemme.

Defensiv tilgang ødelægger os. Det skaber små egocentreret dommere, der nyder at finde fejl hos andre. Folk der nyder at beskylde dem der rejser for at være egoistiske og tage smitte med hjem. Dem der beskylde de unge for at være ligeglade og uansvarlige, dem der i køen beder folk om at holde afstand o.s.v.
Det er pinefuldt at se hvordan der kæmpes med at finde skyldner. Vi må leve med den risiko der er ved livet. Vi må gøre det vi selv mener er godt, med dertil sund fornuft. Vi skal have selvkontrol og ikke kontrol over andre. Vi kan ikke have indflydelse og blive inspireret i vores egen færden og formåen, hvis vi bygger en mur der skal fjerne os fra det kaos livet byder os.

Sund fornuft som at tage en sikkerhedssele på er praktisk lige til. Det er også lige til at blive hjemme hvis vi er syge. Dejligt at vi endelig fjerne denne ”norm” at vi er gode arbejdsgiver når vi tager syge på arbejde. Vi skal vaske hænder, holde afstand når det kan lade sig gøre. Spritte når vi er mange samlet. Tage mundbind på der hvor kravet er. Men alt med måde. Det skal ikke indskrænke vores frihed, men være lige til.

Det kan undre mig at nedlukning af et land, med dertil indskrænket frihed er 100% ok. Det kan undre mig at ingen synes der er noget galt.
Sundhedskrisen blev til en økonomisk krise. Måske ikke så voldsomt i de rige lande, men meget voldsomt i de fattige lande, hvor der spås af 120.000 børn vil dø af sult. Lidt skørt at vi redde nogle men andre dør. Skørt at vi flygter fra døden men ind i angst, ensomhed, andre sundskriser uden at stoppe op og mærke at livet er udfordrende, ugennemsigtig, uforberedt, ukontrollerbart men værd at leve med de følger livet giver os. ❤️

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhjælp