S.F.S.P

Konceptet bag S.F.S.P. udviklet af Heidi Riishøj

Jeg har et ønske om at gøre op med verdens sundhedsfokus der har størst fokus på medicin. Efter 20 år i sundhedsfaget, både med erfaringer fra sygeplejen, egen sygdom og den alternative indgangsvinkel er mit fokus forebyggende sundhed og helbredelse via det du er, det du tænker og det du spiser.

Sundhed  handler om forebyggelse. Det handler om undervisning, oplysninger og indsigt.
Sundhed handler om nysgerrighed og empati
Sundhed handler om kosten du spiser, individuelle vejledninger og omfavnelse af kroppen som helhed – såkaldt holisme.

S.F.S.P.

Hvad er Heidis S.F.S.P. sundhedstransformering?

SFSP er et skræddersyet sundhedskoncept i individuel sundhedsændring – fra sygdomme til helbredelse.

SFSP er forbogstaverne i

Social sundhed (Omgangskreds, glæde, social arv)
Fysisk sundhed (Kost, motion, søvn)
Spirituel sundhed (Meditation, intuition, tro)
Psykisk sundhed (skyggesider, egen omsorg, stress af, vaneændringer, affirmationer)

De 4 sundhedsområder er grundstenene i alt forebyggelse samt i alle sygdomsbehandlinger samt i alt helbredelse.

SFSP er et en ny behandling som starter i 2024. Et terapiforløb med unikke redskaber til alt forebyggelse og behandling af sygdomme.

S.F.S.P. - Sommerfuglen er et symbol på forvandling.

Det er at gå fra puppe til sommerfugl, hvilket betyder du går fra mørke, tunghed, kamp, uvidenhed til at være fri.

Sommerfuglen har 4 vinger, i hver vinge har du et sundhedsområde der skal pleje og passes.

Alt skal passes lige meget for at der er balance og du kan føle dig let og fri.

Sommerfuglens vinger repræsenterer.

 • Den fysiske sundhed
 • Den spirituelle (meditation) sundhed
 • Den psykiske (mentale) sundhed
 • Den sociale sundhed.
Sommerfugl.sfsp

S.F.S.P. hjælper dig med at:

 • Leve længere
 • Leve uden symptomer
 • Leve fri af sygdom
 • Leve med energi og glæde
 • Leve lykkeligt
 • Sige fra
 • Være stærkere i krisesituationer
 • Forstå kroppen
 • Have et personlig kit til livets knubs

Filosofien bag

Filosofien bag SFSP transformeringen bygger på holisme. Kroppen er mere end hvad den spiser, hvor meget den motionerer og hvordan søvnen er, den er også hvad du tænker, hvem du omgås og hvordan du opfatter verden.

For at kunne skabe en sundhedstransformering skal du gå skridtet dybere end normalt. Du kan ændre dit liv, din fysiske krop, dine tanker og din sundhed. Intet er sort/hvidt. Vi er et produkt af vores tanker, følelser, kost, motion, gener, oplevelser m.m.

Sundhed handler blandt andet om viden, forståelse og de rette individuelle redskaber for at kunne blive rask i krop og sind .

Fremtidens sundhed findes via SFSP konceptet der giver dig alle muligheder for individuelt at tilpasse og personliggøre lige netop det du skal gøre i forhold til kost, motion, medicin, kosttilskud m.m.

Nutidens sundhedssystem

Nutidens sundhedssystem er domineret af hurtige, medicinske løsninger. Som i nogle tilfælde har sin berettigelse. Men forebyggelse og behandling af sygdom og langvarige symptomer kræver en dyberegående og helhedsorienteret tilgang, fordi krop og sind er komplekse organismer og der skal tages højde for alle områder af menneskets væren og gøren.

Dét er min erfaring gennem mine mange år som sygeplejerske, at tid, omsorg og fordybelse nedprioriteres, og medicin opprioriteres.

Hvis du vælger den traditionelle fortolkning af sundhed, opnås brudstykker af virkeligheden og dele af sandheden.

Optimal sundhed handler om at komme hele vejen rundt om krop, sind og ånd, uden fordomme.

SFSP’s helbredelse trin

Social Sundhed

 • Personlig social analyse
 • Drømmetydning

Fysisk sundhed

 • Fordøjelsen
 • Afgiftning
 • Antiinflammatorisk kost
 • Individuel kostplan
 • Individuel motionsplan
 • DNA

Spirituel sundhed

 • Spaceclearing
 • Meditation
 • Visualisering

Psykisk sundhed

 • Affirmationer
 • Lev uden stress
butterfly lys lilla Heidi Riishøj

Din personlige sociale analyse - en del af S.F.S.P. udviklet af Heidi

Psykisk er vi ofte ramt. Det kan være frustrationer, vrede, jalousi, angst m.m.. Vi kan også være kede af det, følelse os tunge, mangle glæde, miste livslysten og livsgnisten. Ja vi kan som mennesker i en turmult verden ende i depression. 

Samtale letter vores hjerte og dermed følelse der et velbehag og en forbedret energi i gennem samtalen. Dog tager det tid at forstå sig selv, sine mekanismer, årsagerne og dermed tager det ofte lang tid at forstå sig selv og dermed kunne ændre de handlinger og tanker der fører dig til et psykisk ståsted, du helst vil være foruden. 

Igennem 20 års erfaring med at forstå andre og mig selv, fandt jeg den bedste løsning for dig. 

Jeg kan via dine egne ord, som du beskriver ud fra din omgangskreds positive og negative påvirkninger, give dig et nøjagtig billede af hvad dine positive sider er og dine negative sider er. Jeg kan via simple mekanismer danne dig et overblik over dit psykiske ståsted. Ved at få et overblik kan alt netaivt vendes til noget positivt via positive affirmationer. 

Denne behandling bruger jeg i Ernæringsterapi + S.F.S.P. – Optimal udgave. 
Eller du kan booke en tid kun til S.F.S.P. personlig social analyse 

Hør mine egen personlige fortællinger

Social Sundhed

Fysisk sundhed

Spirituel sundhed

Psykisk sundhed

De 4 grundsten indenfor sundhed

Betydningen af sundhed er opbygget om de 4 grundsten, der omhandler social-, fysisk-, spirituel- og psykisk sundhed. Der er mange måder hvorpå sundheden kan opfattes på. Nogle mener at “Atkinskuren”, i dag kaldet LCHF, er sund og andre mener at gluten- og mælkefri diæt er sundt. Daglige gåture og spise almindelig dansk mad er ligeledes et hit. Mange definerer sundhed med fast motion trods de ugentlige har besøg på fast-food restauranter.

Ordet sundhed bliver primært brugt med fokus på den fysiske del. Sundheden handler i stor grad om hele kroppen, både den fysiske krop og det psykiske indre.

Behovet for at opdele den store viden og de mange sundhedsområder, er stigende i takt med at informationsmængden udvides. Det er både det sociale, fysiske, psykiske og spirituelle der skal kombineres for at bevare et godt helbred. Under disse sundhedsområder er der endvidere mange 1000 ting af forholde sig til og det vokser i takt med alderen. Det gælder alt fra uren hud, brystspændinger, hårtab samt knækkede negle og ikke at glemme medicin og diverse sygdomme. Det er store forandringer vi gennemgår fra barndom til alderdom.

Det at skulle forholde sig til de mange livsområder og favne alt under hvert sundhedsområde er ikke nemt.

Hvis du er overvægtig går du ikke til psykolog, som det første. Måske skulle du i virkeligheden overveje at kombinere psykologen med kostændringer. Dette er ikke fordi der er noget galt med dig, men fordi du også er et produkt af dit sind / mindset / tanker. Alt hænger sammen. Det er ok at starte et sted, men opdelingen må ikke blive så dominerende at livsnødvendige sundhedselementer glemmes.

I din jagt på at være sund og lysten til at forebygge døden, ser mange kun på den fysiske del. Motion og medicin er ikke altid den eneste løsning. Det er så snæversynet som noget kan være. At være naiv når det gælder din sundhed, er som at byde døden op til dans.

Lad os se lidt på definitionen af sundhed, som er anerkendt og bruges herhjemme

WHO (verdenssundhedsorganisationen) lavede en definition på sundhed, der ikke har ændret sig siden 1948
”sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære, og ikke blot fravær af sygdom, smerter eller andre skavanker”
“En ressource i hverdagen, ikke målsætningen i livet. Sundhed er et positivt begreb, der understreger sociale og personlige ressourcer, såvel som fysisk kapacitet.”

Det er for mig en fin definition.

Der bør være lige meget fokus på fysisk-, psykisk-, social- og spirituel sundhed. Ligesom kosten. Vi skal have lige meget fokus på om vi får spist det gode fedt, spist grøntsager, bær, fibre, protein og korn & stivelse. Selvom dette skal fordeles anderledes på tallerkenen.

Min definition på sundhed er:
”Sundhed er viljen til at skabe balance i det fysiske, psykiske, sociale og spirituelle. Sundhed er en personlig tilstand, hvor livskraft og livsglæde manifesteres via SFSP. Sundhed er en optimal personlig formåen dog i en fælles sundhed med eller uden sygdom.”

Overordnet er den fælles forståelse at sundhed handler om noget positivt, hvor vi gør noget godt for vores krop og vi føler os tilfredse og har fravær af symptomer.

Lige netop fravær af symptomer er dog en by i Jerusalem. Alle går rundt med symptomer, de lever med dag ind og dag ud. Jeg er overrasket over hvor få mennesker der lytter til deres krop og tager deres krop seriøst.

Sundhed er ikke daglige smerter, oppustet mave, hovedpine, udmattelse, træthed, dårlig søvn, tristhed eller at springe over måltider, spise fast-food og lette løsninger.

Sundhed er fravær af symptomer og uden benægtelse omkring betydningen af din krops behov.

Den fælles forståelse for sundhed, handler om at gøre noget godt for kroppen. Derefter er der ikke meget fælles forståelse. Nogle mener at motion alene bidrage med forebyggelse af sygdom selvom de er dybt ulykkelige på deres job. Nogle mener at medicin er sundt fordi det fjerner deres forhøjet blodtryk imens de spiser mættet fedt, er overvægtige og spiser for meget salt. Nogle mener kålkure er sundt uden de dyrker motion. Hermed understreges den ugunstige opdeling af sundhed, der er kassetænkning. Vil du undgå at fejle i lysten til at leve længere og undgå døden så længe som muligt, så læs endelig mere.

Kassetænkning indenfor sundhed er ikke muligt ifølge SFSP. Kassetænkningen kan simpelthen ikke skabe forebyggende sygdomstiltag.

Her hentydes til de positive tanker om at sundhed bliver forvandlet til et skalkeskjul. Når der findes begrebet og følelsen af sundhedselementer inde i hverdagens tanker, i form af brudstykker, så lukker hjernen ned for anerkendelse af holisme. Ubevist skabes en illusion om at”vi” gør noget godt, så livet kan leves videre med stress, manglende søvn, den hurtige marcipanbrød og overspringshandlinger. Forebyggelse af sygdom og død handler om helheden. Det handler om at turde se ind i hjørnerne og ned i dybden af dig selv. Det handler om nysgerrighed uden at lade sig skræmme, men at blive klogere og handle.