Ernæringsterapi

Hvad er ernæringsterapi og hvem er denne terapi form god for?

Ernæringsterapi er en holistisk tilgang, der anvender kost og ernæring som hoved fokus i at fremme sundhed og velvære, samt forebyggelse og behandling af sygdomme. Denne tilgang bygger på forståelsen af, at mad ikke kun er brændstof til din krop, men kosten kan have dybdegående indflydelse på din fysiske og mentale sundhed. Ved at tilpasse din kost, baseret på dine unikke sundhedsbehov, historik, og livsstil, sigter ernæringsterapi mod at optimere dit helbred, genoprette balancen i kroppen, og forbedre livskvaliteten.

 

Kosten kan opbygge samt nedbryde og derfor er kosten afgørende for forebyggelse og behandling af dine symptomer. Kost, motion og mental sundhed er afgørende for forebyggelse og behandling.

Alt om Heidi Riishøj

I din rejse med ernæringsterapi, som praktiseres af Heidi Riishøj, fokuseres der på at ændre din kost og integrere tilskud, der er nøje udvalgt for at hjælpe med at balancere eventuelle funktionsforstyrrelser eller sygdomme, du oplever. Dette indebærer en tilpasning af din kost for at adressere og afhjælpe de symptomer og sundhedsudfordringer, du står over for.

Undervejs i denne proces vil der blive taget hensyn til vigtige faktorer såsom din alder, fordøjelsesevne, enzymaktivitet, nødvendige næringsstoffer, afgiftning, væskebalance og selv årstidens indflydelse på dit velvære. Disse elementer er fundamentale for den behandling, du modtager.

Du vil opdage, at kosten ikke blot sigter mod at afhjælpe eksisterende udfordringer, men også at forbedre dit generelle velbefindende og forebygge yderligere symptomer og sygdomme.

Ved din første konsultation har du forberedt dig ved at udfylde et spørgeskema. Dette dokument medbringes og anvendes som en del af din fremtidige journal. Derudover udarbejdes en detaljeret plan, som afspejler de samtaler og observationer, der gøres under konsultationen, og denne plan sendes til dig via e-mail.

Sammen vil I planlægge, hvilke specifikke ændringer i din kost der er nødvendige, samt hvilke supplerende tiltag, herunder tilskud, der kan understøtte din helbredelsesproces. Meditation kan også være en del af din behandlingsplan.

Afhængigt af den type konsultation du vælger, vil der blive lagt vægt på den mentale og emotionelle støtte, da dette spiller en kritisk rolle i helbredelsen af alle former for sundhedsudfordringer. Denne tilgang sikrer, at din mentale velvære omfavnes som en væsentlig del af din helbredelsesproces.

Du vil modtage en omfattende mængde information og viden gennem din ernæringsterapi, hvilket gør din oplevelse både berigende og støttende. En opfølgning planlægges senest efter 8 uger for at vurdere fremskridt og justere planen efter behov.

Efter denne periode vil der blive truffet en individuel aftale om det videre forløb baseret på dine specifikke behov og de resultater, der er opnået indtil videre.

Ernæringsterapi er god for et bredt spektrum af mennesker, herunder:

 • Personer med kroniske sygdomme: Mange kroniske tilstande som diabetes, hjerte-kar-sygdomme, og autoimmune sygdomme kan forvaltes eller forbedres gennem målrettet ernæringsterapi.

 

 • Dig med fordøjelsesproblemer: Tilstande som irritabel tarm syndrom (IBS), inflammatorisk tarmsygdom (IBD), og andre fordøjelsesproblemer kan ofte lindres gennem ernæringsmæssige tilpasninger.

 

 • Vægtstyring: Dig, der ønsker at tabe dig eller undgå vægtøgning, kan drage fordel af ernæringsterapi til at udvikle sunde spisevaner og livsstilsændringer.

 

 • Folk, der søger at forbedre deres generelle sundhed: Selv individer uden specifikke sundhedsproblemer kan finde ernæringsterapi gavnlig for at optimere deres velbefindende, øge energiniveauet, og forebygge fremtidige sundhedsproblemer.

 

 • Personer med fødevareallergier eller -intolerancer: At identificere og undgå specifikke fødevarer, der forårsager reaktioner, spiller en nøglerolle i håndteringen af disse tilstande.

 

Ernæringsterapien er et terapeutisk redskab der. Det betyder det er en anden måde at tænke helbredelse. Ernæringsterapi bruger maden som din medicin og med min SFSP indgangsvinkel, holder jeg fast i den holistiske / helheds tankegang hvor både det psykiske, det sociale og det spirituelle tænkes med i helbredelsesforløbet. 

 

Ved at arbejde sammen med en kvalificeret ernæringsterapeut kan individer opnå personlig vejledning og støtte til at adressere deres specifikke behov og mål. Dette samarbejde kan hjælpe med at sikre, at kostændringerne er både effektive og bæredygtige på lang sigt.

Ernæringsterapi med vegatest Ydeler

Ernæringsterapi med vegatest

 • Kort udgave 
 • Til dig der ikke er alvorlig syg. Da skal du booke optimal udgave
 • Fysisk i Randers
 • Varighed 1-2 time
Ernæringsterapi + SFSP med Vegatest Ydelse, Info og tidsbestilling

Ernæringsterapi + S.F.S.P. med vegatest

 • Optimal udgave v. sygdom
 • Fysisk i Randers
 • Varighed 2 til 4 timer
Ernæringsterapi uden vegatest Ydelse, Info og tidsbestilling

Ernæringsterapi uden vegatest

 • Kort udgave
 • Til dig der ikke er alvorlig syg, da skal du booke optimal udgave
 • Fysisk i Randers eller online
 • Varighed 1-2 time
Ernæringsterapi + SFSP uden Vegatest Ydelse, Info og tidsbestilling

Ernæringsterapi + S.F.S.P. uden vegatest

 • Optimal udgave v. sygdom
 • Fysisk i Randers eller online
 • Varighed 2 til 4 timer