SFSP redskaber og strategier

Bogen S.F.S.P. giver dig redskaber, strategier samt viden. Bogen er din følgesvend og kan bane vejen for et mere balanceret liv, hvor vanerne og livsstilen kan ændres. Hvor intuitionen og lysten til at mærke efter overtager det negative.
Bogen er en holistisk støtte for et liv i sundhed og balance når det handler om det fysiske, det psykiske, det sociale og det spirituelle.

Kroppen er kompleks og der vil være ændringer og tilretninger af kost og tilskud undervejs, plus at alderen og oplevelserne i livet vil påvirke vores valg og fordre til ændringer i vores kostemner samt kosttilskud.

Derfor er viden, forståelse og intuition altafgørende for et liv i balance.
Det som er rigtigt for vennen, veninden, partnerne, naboen eller kollegaen, er ikke nødvendigvis rigtigt for dig.

Vi har alle dage haft brug for en mentor, støtte og en sparringspartner der beviser andre kvalitet end en selv og som kan bevare overblikket. I dag griber vi efter dem vi kan sidde hjemme i sofaen og se op til og hvor vi kan føle os anonyme og hvor vi håber at nogle opdager vores behov og frelser os.

Vi har svært ved at bruge pengene på den relation hvor støtten og viden vil være ongoing for sundhed i dit liv

1 De 4 HUTO steps

De 4 HUTO steps beskriver de skridt som er nødvendig at tage. Også selvom du tager 3 frem og 2 tilbage.

HUTO skal minde dig om at du blot er et menneske. Men at du ønsker at tage ansvar. Det skal minde dig om at du er i fælles båd med mange andre.
Uanset om du arbejder med din fysiske sundhed, din sociale sundhed, din spirituelle sundhed eller din psykiske sundhed, så er HUTO afgørende for at komme fremad.

HUTO er udviklet fordi der er brug for menneskelighed. Vi er alle bare mennesker, der opgiver, falder tilbage, har brug for en pause.
Vi bliver alle usikre, bange og ikke tror på os selv. I et fællesskab med et sprog alle kender ved vi at ingen dømmer dig, men hjælper.

H står for at handler. Du skal handle for at ændre dit liv. Du skal handle for at skabe noget i dit liv. Er du passiv eller forventer andre giver dig alle løsninger, er det ikke længere din krop der fortæller dig vejen.

Du skal handle for at ændre dit liv. Du skal også handle når du er i en fase hvor du opgiver. Du skal også handle efter du har holdt en pause. Men for at skabe det liv du gerne vil må du handle

U står for uddannelse. Du skal uddanne dig. Du skal vide hvad du indtager og hvorfor. Det er uanset om det er medicin, kosttilskud ud eller mad. Det er uanset hvad folk mener du skal tænke og være. Du skal uddanne dig for at få et overblik og kunne vælge mellem det som er bedst for dig.

T står for tålmodighed. Tålmodighed er vigtigt i din livsproces. Rom blev ikke bygget på en dag. Det er et super godt ordsprog, der beskriver at vi skal nyde hver dag imens vi går mod målet. At uanset om det tager 3 måneder eller 3 år, så er det en proces og det kan tage tid. Hver kan noget tage tid kræver det tålmodighed. I det at være tålmodig skal det også være overskueligt. Hvis du gerne vil have en køreplan på 2 timer der rammer hele dit hidtidige liv og kunne skabe en radikal forandring i dit fremtidige liv, så er der noget galt med selvforståelsen. For du har brug for at følge med i din proces. Du har brug for tid og overskuelighed.

O står for overskuelighed. Du skal kunne overskue din plan. Når du ændre dit liv er der mange vaner der skal brydes og mange nye tiltag skal overskues. Derfor skal planen være i et overskueligt tempo og med overskuelige delelementer. Bliver det for uoverskueligt, stoppes der op og der ændres så det bliver overskueligt

De 4 HUTO steps

2 Tallerkenfordelingen

Det er vigtigt at du forestille dig hvorledes maden skal fylde på din tallerken. Her belyses lidt omkring korn/stivelse og protein.

Ser du på din morgenmad skal der være fibre, der skal være grønt, bær, frugt eller urter. Der skal være noget Korn/stivelse Noget fedt og noget protein.

Visuelt skal:

  • Grønt/bær/frugt fylde mest
  • Der skal være korn/stivelse
  • Der skal være fedt
  • Der skal være protein
De 4 HUTO steps

3 Sundhedsbalance via vægtskålen

Sundhedsbalance handler om at tilskynde til helbredelsesprocesser i stedet for sygdomsprocesser.
Hvad vil du ligge på vægtskålen? Vil du fylde på i den ende hvor du ser sygdom, hospitalsindlæggelser og død eller vil du fylde på, hvor du ser energi, glæde, sund krop, minimal med eller ingen medicin og et liv i overskud?

Svaret er lige til. Du vælger selvfølgelig at ligge alt det på vægtskålen der giver dig de største odds for et langt og sundt liv.

Vægtskålen er en hjælp til dig der vil have balance i det sunde og det usunde. Fanatiske, kontrol og skyld ender med en tarm i ubalance, der ender med at søge drikkelse og fødevarer der ikke er godt for kroppen. Derfor skal der være plads til det som er usundt. Der skal være plads til nydelse og skeje ud.

Du skal finde din egen balance. Du skal forstå din krop. Ellers hopper du ud i kostretninger der kan skade mere end det gavner.

Sundhedsbalance

4 Den uendelige rejse

Der findes kun afslutninger på en begyndelse. Hver hvert et loop der ender, begynder der et nyt. Vi er i en uendelig proces.

Livet er finurligt. Vi fødes og vågner op til en verden, hvor vi skal lærer om egne og andres behov. Vi skal lærer at forstå vores følelser, hvad vi er en del af og hvad der påvirker vores tanker samt vores handlinger.

Rejsen fra vi bliver født til vi dør er for mange fyldt med udfordringer. Og kontrasterne fra det lykkelige til det forbandede er ikke lang. Igennem livet bliver der sat ar og spor, der ligeledes påvirker vores valg, tanker og handlinger. De fleste har en tendens til at se på det negative. Hvilket betyder at livet er en kamp eller fyldt med udfordringer mere end det er glædeligt eller lykkeligt.

Sætter vi må forventningerne for høje? Måler vi os med det uopnåelige?

Den uendelige rejse giver dig en tryghed i at der er op og nedture. Der er sorg og der er glæde. Det er ok at fejle. Det er ok at være trist. Dog er der altid noget godt. Der er alle muligheder, hvis vi vil se muligheder.

At se på det uendelig tegn, giver det dig en indsigt i at alt er dynamisk og der er ingen grund til at tage sorgerne på forskud – der er masse af godt og fantastisk og rejsen mod en krop i balance, sundhed og et liv uden sygdom kan opnås, selv om der er tilbagegang, nedture og sorg.

Den uendelige rejse