Hej, jeg er Heidi Riishøj

Dette er min historie om hvordan jeg gik fra Jehovas vidner til at hvile i mig selv. 

Jeg er vokset op i en barndom hvor alt føltes trygt, godt og forudbestemt.
Mine forældre havde en god vennekreds, de røg ikke, de drak med måde og vi var på ferie hvert år.
Vi var den perfekte familie med mor, far og 2 børn, troede jeg…

Alt om Heidi Riishøj

Min rejse til selvhelbredelse startede da jeg var 16 år gammel

Jeg viste ikke hvor jeg skulle starte og måtte tage en dag af gangen og lod teenagesindet, forvirringen og utrygheden vælte ind over alle mine handlinger.

Vi var en del af en religion, en minoritets religion, der hedder Jehovas vidner. Min far var en af de “ældste” og meget anerkendt. Ligesom i Politik, i vennekredse m.m. er der uskrevne regler og love. Disse skal vi alle overholde og hvis vi ikke overholder reglerne og lovene, bliver vi straffet. Sådan var det også i Jehovas Vidner.

Jeg blev født ind i religionen, og det var bestemt på forhånd, at jeg skulle forkynde guds ord. Jeg måtte ikke modtage blod ved en ulykke, jeg skulle være militærnægter og undgå uddannelse der forhindrer en god forkyndelse.

Jeg skulle giftes med en mand i religionen og jeg måtte ikke gå sammen med andre uden for religionen eller være nære venner med dem der ikke var en del af religionen.

Så længe jeg var artig, klædte mig korrekt, viste flid, så var alle stolte af mig og jeg blev anerkendt.
Vi var en stor familie, der var sammen om et vigtigt budskab.

Men jeg blev trist.

I en alder af 13-14 år blev jeg deprimeret, mere end normalt for piger i den alder. Jeg viste ikke hvorfor. Derfor fik jeg råd og vejledning i religionen om at “hører musik”, bruge mere tid på biblen, søge trøst i troen og de vise ord.

Jeg begyndte at tvivle på om religionen faktisk var noget for mig. Hvilket ikke er muligt at nævne inden for Jehovas Vidner. Derfor blev min tvivl givet til udtryk i et oprør mod alt det jeg var vokset op i. Jeg udviste ligegyldighed og modstand mod alt det jeg var vokset op i.

Det var hårdt for min far.

Imod alle regler, så blev min far blev forelsket i en anden, uden for religionen. Dette var uhørt og aldrig sket for “en ældste” (et overhoved) før. Alt dette betød en grufuld og voldsom skilsmisse, der ødelagde hele familien.  Det var ikke kun en skilsmisse men et kæmpe brud inde i vores “kreds” i Jehovas vidner.

Mine forældre mistede grebet om det hele og jeg stod alene som 16 årig, fyldt med tvivl om alt hvad jeg var vokset op i. Derfra blev tiden i mit liv fyldt med kaos og et opgør med det liv jeg troede var perfekt.

Jeg viste ikke hvor jeg skulle starte og måtte tage en dag af gangen og lade teenagesindet, forvirringen og utrygheden vælte ind over alle mine handlinger.

Hvem var jeg?

Hvad ville jeg med mit liv

Hvem kunne jeg stole på

Hvad skulle jeg tro på?

Måske du kender du også alle de spørgsmål og føler dig forvirret.

Alt om Heidi Riishøj

Jeg blev gravid som 20 årig. En redning. Et lille barn der reddet mit liv. En ny tid startede og den var på mange måde ikke sjovere end den foregående tid, hvor jeg “bare” var til stede i nuet og ligeglad med konsekvenserne af mine handinger. Jeg skulle jo forholde mig til mig selv. Til mit liv. Til uddannelse. Til opdragelse. Alt imens jeg skulle bearbejde tabet af en såkaldt familie og en tryg barndom.

Jeg skulle bearbejde alt inde i mig selv

Sociale ståsted
Den sundhed der er omkring det sociale, der giver tryghed, anerkendelse og viden forsvandt fra den ene dag il den anden

Fysiske ståsted
Den sundhed jeg var opvokset i blev erstattet af alkohol samt nem og hurtig mad, hvilket resulteret i en vægtøgning på over 12 kilo

Spirituelle ståsted
At tro på en gud, noget der kan redde en, fra at være gået imod det som kan redde en og finde et nyt spirituelt ståsted var en dyb krakelering af hele ens mål med livet og eksistens

Psykiske ståsted
Den sundhed der er omkring glæde, lykke, omsorg, troen på sig selv, forståelsen for livet uden for en religiøs mur, forsvandt. 

Jeg skulle gå fra mit gamle jeg til mit nye jeg

Jeg skulle gå fra en tro på gud til en tro på det guddommelige
(eller noget andet spirituelt)

Jeg skulle gå fra en sundhed til en anden sundhed

Jeg skulle gå fra ulykkelig til lykke

Jeg skulle gå fra at miste mig selv til at tro på mig selv

Denne proces har været benhård, med mange nedture
men jeg fandt altid lyset og modet

I hele min udvikling tog jeg altid fat i det der var positivt. Jeg så på mine forældre og tilgav. Jeg satte mig ind i deres situation. Jeg takkede for deres skilsmisse så jeg kom ud af religionen. Alt det svære fandt jeg en mening med. 

Symptomer jeg levede med tidligere

butterfly lys lilla Heidi Riishøj

Jeg fik fysiske sygdomme i hele min krop, men gik fra syg til rask

Jeg gik fra at have anoreksi til at være glad i min krop og med min krop

Jeg gik fra et selvmordsforsøg til at give liv til min krop. Give glæde og forståelse til mig selv.

Jeg gik fra nedgørelse til frigørelse. 

Jeg brugte og bruger stadig alt det taknemmelige.

Jeg er dybt taknemmelig for et selvmordsforsøg, der ikke lykkes.
Det var en øjenåbner, jeg så vennerne gribe mig og jeg fandt venskaber der løftede mig.

Jeg fandt vejen i mørket, ved at samle mine oplevelser som en del af min udvikling så jeg kunne gå fra mørket og ud i lyset.

Jeg gik fra at tro på sygehusvæsenet til at være sund kritisk.

Jeg gik fra at være ude af min krop til at mærke min krop.

Jeg gik fra en mangel på intuition til en intuition.

Jeg gik fra at se på min krop som om den var syg, fyldt med skavanker og søge medicin. Til at se det gode inde i mig selv og se mine muligheder ved tage vare på min egen krop.

Jeg brugte og bruger stadig alt det taknemmelige.

Alt jeg har oplevet, også i perioder på mange år, hvor jeg ikke viste hvad jeg skulle lærer eller bruge det til var jeg overbevist om at det var min skæbnen og jeg nok skulle forstå meningen. Jeg har grædt og jeg har været fortvivlet. Det er en del af livet.
Med min erfaring, ikke kun ud fra det ovenstående, men også via 4 helt forskellige børn. Med hver deres udfordringer. Med mine uddannelse og klienter fandt jeg dyb taknemmelig for at lærer så mange sider af mennesker, da det har sat mig fri. Fri til at se på dig og andre uden fordomme, men med støtte, hjælp og muligheder.
Jeg har skulle bruge 50 år af mit liv, på diverse udfordringer, spirituelt, socialt, fysisk, psykisk, økonomisk m.m. der har gjort mig til et menneske der omfavner.

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhealing

Jeg har kommet hos Heidi Riishøj i flere år og fået vegatest og brugt hendes kosttilskud. Det er bare så rart at der bliver taget hånd om mig. Jeg får reguleret mine kosttilskud så jeg får det jeg har brug for. Det betyder bare så meget for mig at jeg ikke står alene med beslutningen om hvad der er godt for mig, men at tallene viser hvad jeg mangler.

Min mand og jeg har besøgt Heidi flere gange i Randers. Vi får begge reguleret vores kosttilskud flere gange om året. Det giver tryghed når vi ved at vi får de kosttilskud der behov for.
Vi føler begge at energiniveauet er højt og stabilt når vi bruger Heidi. For et par år siden var vi i Spanien i en lang periode og fik ikke besøgt Heidi, vi blev trætte og uoplagte men det fik Heidi heldigvis rettet op på igen da vi kom hjem.

Sundhedsforløbet der lære dig at heale dig selv

Er du i tvivl om hvad du kan gøre for dig selv?

S.F.S.P. Sundhedsforløb

Som sygeplejerske, akupunktør, ernæringsterapeut og underviser kan jeg lære dig, enkle teknikker, til hvordan du kan deltage aktivt i helbredelsen af dig selv.

Sundhed  handler om forebyggelse.
Det handler om undervisning, oplysninger og indsigt.
At blive sund handler om nysgerrighed og empati.
Et sundt liv handler i den grad om kosten du spiser, individuelle vejledninger og omfavnelse af kroppen som helhed.
Tilsammen kaldes det holisme.

Mine erfaringer og arbejdsliv

Erfaring

Udannelse

Foredrag

Arbejde 2002 – 2014

Arbejde 2015 til nu

Undervisning

S.F.S.P Transformationen

S.F.S.P. Transformationen hjælper dig med at finde ro i dig selv.
Denne livsstil er noget for dig hvis du kan sige ja til største delen af disse udsagn, og hvis du vil have dit eget personlige kit til at klarer knubs i livet.

Du vil leve længere

Leve uden symptomer

Dit liv skal ikke styres af sygdomme

Du vil forstå din krop

Være fyldt med energi og glæde

Leve lykkeligt

Kunne sige fra

Være stærkere i krise situation

S.F.S.P. transformationen

Te og Kostilskud fra Heidi Riishøj

Økologisk teserie – Organic Blends by Heidi.

Koffeinfri te, som er økologisk og vegansk

I te-serien fra Organic Blends by Heidi er det fokus på forebyggelse, støtte og vedligehold.

Økologisk kosttilskud – EARTH NUTRITION by Heidi.

Uanset alder har du brug for at passe på kroppens celler og sikre dig en god aldring.

Mit uddannelseforløb

I 1998 startede jeg på sygeplejeskolen i Randers.
Med et ønske om at gøre en forskel og hjælpe mennesker til at få det bedre, var valget sygeplejerske.

I 1999 flyttede jeg til kbh og i 2002 blev jeg færdig.

Under mit studie oplevede jeg flere ting, der satte spørgsmålstegn ved vores samfund og den måde vi forebygger på og behandlere patienterne på.

Men jeg rystet ind til marv og ben

Først så havde vi et semester om omsorgsteorier, der for mig var gammeldags. Meget smukt var der i dem alle, men nutiden var ikke tilsvarende. At se patienter ligge på gangen. Dø af lungesygdomme. At sygeplejerske gik ned med stress, afdelingssygeplejerske græd fordi vagtplanen ikke kunne gå op. En mand hoppede ud ad vinduet og begik selvmord. Hvor var omsorgen? Omsorgen svigtede. Hele vejen rundt.
Jeg var i chok over virkeligheden i vores sundhedssystem. Specielt at medicin var det eneste der skulle redde patienterne. Det blev som om omsorgsteorierne skulle gøre os til engle, der blot smilte og altid havde overskud, selvom hele systemet havde problemer.
Et velfærdssamfund, hvor der ikke var tid til at snakke og hører patientens historie var ikke det jeg kaldte kvalitet. At sende patienterne ud til noget der kunne ændre deres vaner og hjælpe dem, så de ikke kom igen, eksisterede ikke.

Uddannelse til akupunktør

Imens jeg studerede, fik jeg bladet ”sygeplejersken” og der var reklame for uddannelse til akupunktør Det var en mulighed for at have andre redskaber til at forebygge eller helbrede folk. Et mere holistisk syn på mennesket, hvilket tiltalte mig.
Jeg vil gerne undgå at slukke ildebrand. Jeg ville gerne have flere redskaber. I 2004 blev jeg færdig uddannet akupunktør og imens jeg tog den uddannelse, fandt jeg en stor interesse i hvad maden kunne gøre.
Jeg var selv multiallergikere og havde sagt jobbet op på sygehuset og startede som projektsygeplejerske. Det var fantastisk. Men min allergi var slem og i mødet med en kollage blev jeg interesseret i ernæring og tilskud som helbredende faktor.

Jeg tog uddannelsen som ernæringsterapeut og helbredte mig selv.

Blot at være i et rengjort rum, hvor der havde været en kat, gave mig massive udforinger med vejrtrækningen og kløe. Stearinlys der var tændt gave mig udfordringer, så jeg kun kunne få det godt ved at være ude. Efter 6 uger på en kost og tilskudskur var jeg rask. Jeg havde kat i flere år og jeg har aldrig haft de samme problemer.

Forebyggelse frem for symptombehandling

Mit ønske har hele tiden været forebyggelse. Jo mere vi kan forebygge. Jo mere vi kan styrke, støtte og skabe en balance i vores krop, jo mere kan vi undgå medicin og være afhængig af et underbemandede sygehusvæsen

Jeg startede klinik i 2006, hvor jeg siden har arbejdet med syge mennesker.

Imens jeg startede min klinik ”Heidi Riishøj” tog jeg en kandidatuddannelse i sundhedsvidenskab.

Det interesserede mig hvordan systemet bygges op og hvordan studier kan læses forskelligt og hvordan spørgsmål der er grobund for studiet kan ændre resultatet.

Jeg fandt et system bygget på løgne og illusioner, der på mange måder var smukt. Da visse resultater har gjort en stor forskel. Men det har også betydet et stort skel mellem mennesket som helhed samt forebyggelse og medicin som redning og ensrettet tiltag.

Dertil har jeg dykket ned i uddannelse som healer, tage et modul af heilpraktikker uddannelsen og rejst en del.
Mit seneste kursus er DNA uddannelsen.

Selvom jeg er alternativ, er jeg også videnskabstørstig

Det er vigtigt at vi forstår sammenhænge og har overblik. Jo mere vi ved jo mere kan vi hjælpe andre. Jeg ønsker medicin skal bruges akut og vi ellers skal bruge mad, tilskud, vores mindset og energi til at forebygge sygdomme.