Er du ved at drukne i tilskuds junglen

Alt er foranderligt og vi kan aldrig vide hvad der er 100% korrekt. Igennem mange år har Titaniumdioxid været brugt i kosttilskud. Dette er forbudt som indtagelse i fødevarer. Det betyder ændringer både i mange kosttilskud, men også i en del medicin.

Indtagelsen af kosttilskud er meget stor i verden og ligeledes i DK. Mange tager kosttilskud på grund af reklamer hvor de kan genkende deres egne symptomer. Andre tager tilskud fordi de har udfordringer og søger efter noget mere naturligt end medicin og andre tager tilskud fordi de gerne vil bruge det i terapeutiske doser pga. sygdom. Desværre er det sådan at næsten ingen tager tilskud på rette tidspunkt, med rette fordeling, i rette mængder og det rette tilskud. Hvilket er forståeligt. Derfor er det faktisk givet godt ud at betale måske 1300 for en konsultation for at få forståelsen for ens krop og indtagelsen af de alternative “medicin” tilskud.

Mit ønske er at sælge / anbefale kosttilskud uden tilsætningsstoffer. Det skal være så letoptagelige som muligt. Det skal være tilpasset hver person. Alt er individuelt. Dog har jeg valgt kapsler i mine egne fremstillet tilskud, fordi de skulle være nemmere at nedbryde. Endvidere skal de være vegetabilske.

Igennem 50 år er der lavet studier omkring hvordan vitaminer og mineraler kan udvikles i mad og på den måde optages bedre. Det blev kaldt funktionel food. Det er hvad mange kalder Food-state. Food-state startede i USA i 1980’erne. Det er blandt andet selengær, kromgær, zinkgær o.s.v.

Funktionel food er forskellige fra de syntetiske vitaminer og uorganiske mineraler, som vi kender i dag. Disse er studeret grundigt og der er forskel på optagelsen. Det er ikke nogen hemmelighed at vitaminer og mineraler i forskellige former optages forskelligt. Selvom der står 100mg, kan det meget muligt være du kun optager 23mg. Det betyder også at din krop arbejder med at få en del restprodukter fjernet. Dog skal vi passe på med ikke at låse os fast på et brand, en dyrkelse form. For igen så er alt individuelt.

Høje doser

Jeg startede, i min karriere som ernæringsterapeut, med at give klienter høje doser. Dette for at få en virkning af vitaminerne og mineralerne i forhold til klientens symptomer. Dette kan stadig være aktuelt, når jeg bruger urter, vitaminer og mineraler som et terapeut middel, som en erstatning for medicin. Men det er sjældent aktuelt for alle.

At indtage kosttilskud på daglig basis, er for mig en vedligeholdelse af kroppen, det er at sikre sig nok vitaminer og mineraler, da jeg mener at maden er mangelfuld og mange spiser for ensidig. Specielt ældre og syge spiser mindre og har brug for ekstra vitaminer og mineraler. Gravide og børn har behov.

Generelt er der udfordringer med visse vitaminer og mineraler i Danmark, såsom jod, folin, D-vitamin, magnesium m.fl.

Vi glemmer at lande er forskellige, at dyrkninger er forskellige og at kulturens mad og årstidens mad er forskellige. Det betyder ofte vi tror vi er dækket ind, selvom vi ikke er. Vi er også misinformeret om ubalance af indtaget. Ofte får vi rigeligt med calcium, men ikke nok bor, D-vitamin, magnesium m.m. Det betyder kroppen hele tiden er i ubalance og ender med eksempelvis blodpropper, hvis der indtages høje doser calcium med kun tilsat D vitamin.

Er du syg vil en terapeut øge dosis af de indholdstoffer der er i urter eller vitaminer og mineraler kroppen har af behov. Dette er noget jeg selv gør. Der er stor forskel på hverdagens indtag for at få balance og når du har en sygdom eller stærke symptomer at tage højde for.

Alle der er klienter ved mig har mig som wing man. Der er flere der vil læse dette, der ved at de har ringet og spurgt når de har Corona eller noget andet akut og fået hjælp. Dog er dette min løn og mit arbejdsliv og derfor koster det penge.

At indtage høje doser på daglig basis er ikke min anbefaling. Det er ikke jo mere jo bedre. Og alt der har en virkning har en bivirkning. Det handler om balance! Igennem 20 år med vegatests, hvor jeg har arbejdet med symptombehandling via kosttilskud, så jeg at selvom dosis blev højere, så kom der en anden mangel. På et tidspunkt måtte jeg starte forefra. Kroppen bliver sløv af det høje indtag, det handler om hvad din krop mangler og ikke hjere dosis af en vitaminpille. Derudover skal det også være nogle ordentlige tilskud.

Tilskud til formål

Der er mange der tager tilskud på daglig basis i mange år af flere andre årsager, hvilket kan være

  • Mangle på energi
  • Smerter
  • Bremse aldring
  • Få balance i hormonerne
  • Søvnen
  • Fordøjelsen
  • o.s.v.

Det er skønt at kunne hjælpe folk på rette vej. Men der er ofte meget mere bagved vores symptomer end blot et mangel på et vitamin. Hvorfor går vi i underskud? Er det maden? Arbejdspladsen? sygdom? Efter graviditet? Stress?

Kva alle mine behandlinger erfarede jeg ubalancer ved høje doser. Når folk kom med stress eller tænkte de havde brug for et enkelt vitamin eller mineral og de tog det i høje doser, da skabte de andre ubalancer.

Jeg undrede mig mere og mere over den store dosis kultur. Men fandt også via forskning at det meste der indtages ikke optages mere end 25-30% Det vil sige at indtager du 100mg, får du kun 25mg.

Jeg blev nysgerrig på hvad der optages bedst og kunne vi så undgå de store doser. Det må jo uanset om vi vil det eller ej være en belastning for kroppen hele tiden at skulle udskille en masse restprodukter.

Der er studier der viser at blandt andet E-vitamin som antioxidant i høje doser kan skade kroppen. Dette er som jeg læser det fordi det bliver en pro-oxidant og der ikke indtages andre antioxidanter.

C-vitamin er der skrevet bøger om, også i meget høje doser. En unik antioxidant der hjælper kroppen på en perfekt måde, efter min mening. Igen når vi dykker ned i litteraturen vil vi se at der er forskel på alt der indtages.

Carsten Vagn Hansen nævner at C-vitamin med bioflavonider og gerne 2:1 er bedst for optagelsen. Junglen bliver ikke mindre og via reklamer og folks interesse for at tjene penge, bruger du unødige penge i din forvirring.

Jeg har derfor set efter kosttilskud der kunne kombineres med det der var på marked, og som jeg vil give med ro i maven til mine klienter og mine børn og min familie.

Jeg har også brugt 25 år på at dygtiggøre mig. Derfor har jeg lavet få tilskud der mangler og en terapeut te samt åbner mine arme i min klink for dig der gerne vil gøre mere for din krop.

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhealing