Bevis for tarmens evne til alt sygdom i kroppen.

Bevidstheden om tarmenes betydning for det generelle helbred har taget voldsomt til i det sidste årti. Et nyligt eksempel på stigningen i viden om forbindelsen mellem tarmsundhed og systemisk sundhed er reumatoid arthritis (RA). Og endnu mere efter der i dag nævnes tarmens betydning for udviklingen af parkinson.
Vi ved at der forefindes inflammatoriske biomarkører, før en endelig diagnose af leddegigt er muligt.En teori, der går tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede antydede, at RA opstår fra slimhindevæv og dysbiose i tarmen, og først senere kan der måles og mærkes problemer i ledvæsken og led. Nyere forskning understøtter denne rækkefølge.
For eksempel antyder forskning, at IgA-antistoffer, som er tæt forbundet med slimhinder, er forhøjet hos prækliniske og for nylig diagnosticerede RA-patienter. Mennesker med RA har forskellige bakteriepopulationer i tarmen end personer med andre inflammatoriske diagnoser- især personer, der nyligt er diagnosticeret med RA har højere populationer af Prevotella copri.
Tarmfloraens sammensætning er endegyldig for alle sygdomme i kroppen. Og den er forskellige alt efter hvilken sygdom der handler om.
En lille undersøgelse fra 2019 fandt signifikante forskelle i bakterie fordelingen af diverse biologiske arter. Der var mellem 25 hos raske individer og 29 hos tidlige RA-patienter.
Phylum Bacteroidetes blev beriget i tidlige RA-patienter.Mens Actinobacteria, fra slægten Collinsella, blev beriget hos raske patienter.
En ananlyse kunne identificere den genforskel på hvorledes bakteriene nedbrydes, at den såkaldte biosyntese var forskellig.
Denne forskning fremhæver den potentielle involvering af tarmbakterienes betydning, allerede i de tidlige stadier af RA.
Endvidere ses at tandstatus og mundfloraen også er forbundet med en tidlig udvikling af RA. Der er også fundet tarmbakterier i ledvæsken fra RA musemodeller, hvilket betyder at vi skal kigge på behandling af tarmslimhinde og begrænse bakteriernes udvikling og forløb. Dermed kan vi forebygge udvikling af RA og generelt forebygge alle sygdomme.
Vi skal kende til tegnene tidligt. Og dette er både fra mund til hvad der kommer ud tarmen. Vi kan dog tage det hele fra en ende og skitsere hvad der kan gøres for at forebygge eller helbrede.

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhjælp