Er kosttilskud sundhed

Det anslås at ca. 59% af den danske befolkning tager tilskud af den ene eller anden slags.

Formålet med kosttilskud:

Kosttilskud skal kun tages som et supplement til den dagligt kost.
Det er ikke en behandling. Det er en støtte til det vi kan komme i underskud af.
Kosttilskud er forebyggelse, såsom indtagelse af D vitamin.
Kosttilskud er en del af den daglige kost, hvor kosten ikke bidrager med optimale næringsstoffer.
Kosttilskud skal ifølge fødevarestyrelsen kunne tages dagligt hele livet, uden at have en medicinsk virkning. (eller bivirkninger som de kalder det – men tænker det er bedrag)

Medicin må kun tages i en kort periode, da det har som formål at behandle en sygdom. Det må gerne have bivirkninger.

I dette er der mange gråzoner.

Kosttilskud vil for mange være forebyggende, såsom jod i vores salt, folin til gravide, D-vitamin over vinteren, jern under menstruation o.s.v.

Men kosttilskud har også en behandlende effekt. Vi ser det ved symptomer på B12 underskud. Hvor folk bliver syge af deres mangel og raske af behandling af B12. Mon ikke dette kunne være tilfældet ved rigtig mange symptomer folk går rundt med?

Kosttilskud som behandling

Tilskud indtages ofte uden forståelse for pillens indhold og dosis. Det tages fordi ”det nok er godt” Mange tager kosttilskud uden af få noget som helst ud af det. Dette kommer i et andet blogindlæg.

Det som ofte går galt er den manglende forståelse for kroppen og matchet med de rette tilskud. Selvom vi er kloge på visse områder af B12, så har kroppen brug for mange vitaminer og mineraler til alle cellerne og alt arbejder. Både når cellerne skal regenerere, sende beskeder, give energi, aktivere andre funktioner o.s.v.

Selvom vitaminer og mineraler eller fyto-næringsstoffer er små og ikke anderkendende faktorer til helbredelse af sygdom. Så er de altafgørende for en sund krop, der både kan og skal bekæmpe meget lort. Kroppen arbejder i synergi og ikke i enkelte dele, derfor bruges ofte flere kostemner eller tilskud for at få den rette behandling.

Vitaminer og mineraler i rette doser og rette fremstilling og med rette kost kan være altafgørende for forebyggelse og behandling af vores sundhed.

Vi kan tage nogle eksempler.

 • D-vitamin til sclerose patienter kan ofte gives til blodprøven er langt over det som de mener acceptabelt, men når der tages højde for deres symptomer forsvinder disse ved de store D vitamin mængder.
 • C-vitamin har vist sig effekt til afkortelse af infektionssygdomme
 • B3 er effektiv i forhold til forebyggelse af depression og derfor også en vigtig del af behandlingen
 • B6 og B5 er en medvirkende behandling til udmattelse efter sýgdom, hvor træthed opstår i mild eller svær grad
 • Magnesium tager kramper i musklerne og kan give mange en bedre søvn
 • Q10 kan nedsætte forhøjet BT
 • Selen med Q10 nedsætter risikoen for kredsløbslidelser ved ældre

Som du kan se blot på disse få statements, kan vitaminer og mineraler afhjælpe dine symptomer og dermed også forebygge sygdomme. Hvorfor kan dette sammen med sund kost og motion så ikke skabe en helbredelse?

Hvorfor er medicin blevet den nemme løsning?

Vi både lever i et miljø der påvirker kroppen negativt og vi lever ikke sundt. Derfor har kroppen faktisk brug for ekstra ressourcer i form af vitaminer og mineraler og fyto næringsstoffer. Dette er der blot ingen der tager højde for.

Vi lever i stress og er psykisk udfordret og vi lever i en anden verden via vores mobiltelefon.

Når ingen lever i balance så er det nemt at tage medicin. Men det gør det ikke rigtigt.

I dag er der næsten ingen der går fri af at fejle noget, hvor medicin er nødvendigt. Medicin har kronede dage. Medicin er ikke længere er til en kort periode, men livsslang.

Medicins onde side

Medicin er for mig roden til alt ondt. Medicin er med til at skabe vedvarende sygdomme, symptomer og skabe et folkefærd afhængig af ødelæggende stoffer der på ingen måder tager højde for alle de processer og livsnødvendige stoffer der skaber den sunde krop.

Medicin er på højde med våbenindustrien. Der tjenes penge på folks dårligdomme.

Jeg vil gerne påpege at medicin SELVFØLGELIG har sin berettigelse i nogle tilfælde. Det kan være kortvarig som antibiotiskbehandling, eller en cortisolcreme til meget svær eksem m.m.

De få steder hvor medicin er berettiget som en langvarig behandling er ved stofskiftelidelser og diabetes-1. Altså ved de sygdomme hvor kroppen absolut ikke overlever uden medicin eller hvor noget i kroppen er gået til grunde, så det er uopretteligt.

Alt andet kan forebygges via sund kost og kosttilskud.

Kosttilskud versus medicin

Kosttilskud er et supplement til kosten. Naturlige food komponenter som indtages for at få optimal med livsnødvendige næringstoffer så kroppen kan arbejder ubesværet og stå imod det som måtte komme.

 • Udfordringen er blot at vi er overbelastet af miljøet og derfor har vi brug for højere doser
 • Udfordringer er at vi alle har forskellige grænser for hvornår et tilskud virker optimalt
 • Udfordringer er at vi alle har brug for noget forskelligt, alt efter vores symptomer og DNA
 • Udfordringerne er mange….

Læger kan på ingen måde tage højde for dette og de forstår sig på ingen måde på vitaminer mineraler eller urter.

Naturmedicin og naturlig behandling af sygdomme

Dette bliver en saga blot. Medicinindustrien har fået magten og undervisningen er målrettet sygdom og medicin. Forebyggelse er de også undervist i, men det handler om vacciner og andre medicinsk præparater.

Vores sundhed hænger i en tynd tråd og heksene bliver ikke brændt på bålet, men bliver lukket ned via algoritmer og autoritetstro overlegenhed der ikke støtter menneskets egen intuition.

Kosttilskud kan bruges forebyggende og som led i en behandling.

 Kosttilskud som behandling

Tilskud er noget anderledes end medicin, da du ikke kan tage et vitamin og sige dette hjælper mod depression. Med et enkelt stof der arbejder sammen med mange stoffer, er det svært at få et signifikant statement. Dette betyder at kroppens byggesten forkastes som virksomme i en behandling. Hvilket er en skandale.

Vi skal og må arbejder holistisk

Dette sker ikke. Dette fordi det er for kompleks og ikke kan tages ud af en helhed og dermed ubrugeligt i det vi skønne at bruge til eneste sandhed – nemlig forskning.

Dobbeltblindede randomiserede studier der udelukkende er nyttig ved stærke enkeltstoffer der blokere og ikke er i en synergieffekt. De ødelægger nærmere synergieffekten. Men virker dog på målet.

Men jeg tror ikke på en verden i brudstykker. Jeg tror på en verden i balance. Dette skabes ikke med den tankegang vi har om sygdom

Følg mig her

Facebook 

Instagram

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Min jul

Min første mulighed for at holde jul, var i en alder af 17 år. Jeg kan dog ikke huske denne jul.

Den første jul jeg kan huske var hos en veninde og hendes mor. Jeg var 18 år.
Jeg kan huske at døren fra køkkenet ind til stuen var lukket. Inde i stuen stod juletræet med sin pynt, ventede på at blive vist.

Læs mere »

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhealing