SFSP – mini intro

Fysisk sundhed

Fysisk sundhed er et stort område. Det handler både om kosten, om sygdomme såsom diabetes, knogleskørhed, kræft m.m. Det handler om motion samt hvordan kroppens rygsøjle har det (er du skæv), muskler (spænder du når du sidder og arbejder), tændernes tilstand m.m.

Alt hænger sammen. Spiser du forkert kan du påvirke dine hormoner negativt. Får du ikke essentielle nærringstoffer kan du påvirke dine hormoner. Hvis du ser på kønshormonerne, vil kvinder kunne opleve uren hud, træthed, tristhed, dårlig søvn, brystspændinger m.m. blot ved at spise forkert. Masse af fysiske symptomer opstår på grund af forkert kost og manglede bevægelse.

Kosten kan gøre dig rask som syg

                      Psykisk sundhed

Men ligeledes den psykiske sundhed vil påvirkes. Ved at spise forkert kan der skabes en ubevist og udefinerbar uro. Der kan skabes tristhed dårlig søvn, der igen påvirker humøret og overskuddet.

Dertil kan den psykiske sundhed også gøre dig fysisk syg. Det er ikke kun det fysiske der kan påvirke det psykiske.

Vi kan oplever traumer, dødsfald eller vi kan være blevet drillet, være udsat for en ulykke. Vi kan være meget introverte, men tvinges til at være ekstroverte osv. Ja vi kan påvirkes psykisk så det sætter sig i det fysiske.

                      Kend dig selv

Noget som er en stor og svær opgave, så er det at kende sig selv. Langt de fleste hvis ikke alle, kender ikke sig selv godt nok. I hvert fald bliver vi alle påvirker af noget der kan gøre os kede af det, vrede, skuffe, forbløffet, skræmt m.m. Vi kan altså i vores liv ikke undgå at være sårbar. AT tage ting personligt og reagere uhensigtsmæssigt.

Hvis vi lader andre styre os, eller bliver på et job der nedbryder os, eller sige ja til venskaber der ikke gavner, eller lader familien påvirke dig til at være noget andet end du er, ja så vil du drænes langsomt og sygdom i det fysiske vil opstå.

Nogle er syge i deres sind, med bipolar, ADHD, autisme, depression m.m. Dette er ligeledes fysiske mekanismer, som ligeledes prøves opklares for at finde rette medicin. Men både meditation, yoga, fordybelse og andre redskaber kan få sindet til at komme i balance. Dette kan blot ikke stå alene, for både motion og kost kan ligeledes skabe balance. Selvom sygdom i sindet opstår er en brik ikke løsningen. Vi må se på det hele menneske, men de mange mekanismer og favne dem alle.

 

Min erfaring

 

Efter år i sundhedssystemet tænker jeg at meget mere kan gøres. Jeg tog akupunkturuddannelsen og tænkte der mangler noget, så tog jeg ernæringsuddannelse alt imens jeg tog kurser i at træne mine psykiske evner. Igen måtte jeg sande at hvis jeg skulle blive rask, måtte jeg se på alt.

Jeg måtte samle puslespillet ved at tage fat i alle de brikker jeg kendte til, samt søge efter de brikker der var blevet væk. Langsomt samlede jeg mit eget puslespil.

Dette er ikke færdigt. Jo mere jeg arbejder med jo mere opdager jeg og jo mere jeg hjælper andre jo mere forstår jeg og jo flere brikker finder jeg.

Med egne erfaringer fra egen far der har udstødt mig, at være opvokset i Jehovas vidner hvor den såkaldte familie mistes når afstand til religionen tages.

Ja af egne erfaringer oplevede jeg hvordan det sociale havde en kæmpe betydning. Jeg fandt et forkert selskab, med nogle der røg HASH. Jeg måtte sige nej tak, hvor jeg endnu engang mistede alle, fordi jeg ikke længere passede ind i den kontekst.

Sociale sundhed

Derfor er en brik i ens sundheds og helbredelse eller forebyggelse af sygdom den sociale sundhed. Det er vigtigt at se på hvem du er og hvad du finder dig i, hvor du har det godt og trygt. Det er ok at have forskellige venner, at miste venner og holde pause fra nogle venner. Det er også fint hvis man i hjertet og sind kan acceptere, forstå og anerkende at familie ikke skal være en del af en.

Vi er en del af en større energi og energier ændres hele tiden.

Vi er født ind i en ramme hvor vi skal lærer noget af vores forældre og søskende m.fl.

                      Spirituelle sundhed

Vi er født ind i noget der minder om ens egen sjæls behov og rejse. (dette kaldes gener og menes at være et produkt af vores forældre)

Dette handler om det spirituelle. Hvad tror vi på? Er det gud? Eller ånder? Eller karma. Kan vi fornemmer noget der ikke er som normalen foreskriver det. Kan du fornemmer andre menneskers følelser og kan vi i roen mærke og sige noget om andre vi ikke kender til.

Vores psykiske evner har vi. Men vi tør ikke bruge dem. Det behøver ikke handler om ånder og gud. Men intuition, en fornemmelser vi stoler på. Vi mærker noget og fornemmer noget

Det spirituelle er for døende at tro på noget mere mellem himmel og jord. At have et håb om at vi ikke forsvinder og alt blot er mørke.

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhjælp