Paradentose (parodontitis eller parodontose) er en infektionssygdom i tandkødet og i knoglen, der sidder rundt om tandrødderne. Paradentose nedbryder kæbeknoglen omkring tandrødderne, så tænderne risikerer at blive løse. Det betyder at der kan lugte fra tandkødet og dermed også fra munden.

Der kan være flere årsager til udviklingen af paradentose. Det kan blandt andet være dårligt immunforsvar, dårlig mundhygiejne, mundtørhed, almen sygdomme og knogleskørhed.

Hvis vi starter ved munden, så har munden sit eget forsvar, der skal bekæmpe bakterier, vira m.m.

I munden dannes der enzymer der nedbryder vores mad, såkaldte forcdøjelsesenzymer. Når vi er sulten og tænker på mad, vil munden løbe i vand. Kroppen har altså nogle bestemte funktioner der gør den i stand til at nedbryde maden optimalt, at bekæmpe bakterier, vira m.m. og dermed holde munden ren.

Mange spiser en kost der ikke støtter fordøjelsen. Vi er til det salte og det søde og glemmer det sure og det bitre. Det sure og det bitre er med til at stimulere de mekanismer der sikre at munden ikke udtørre, at maden klippes i stykker og at vi optager maden optimalt. Det renser ligeledes munden.

Første skridt er at sikre at forholdene i munden er optimale. Vores bindevæv bliver mere slapt med alderen og hvis der sætter sig madrester i meget tætsiddende tænder, vil det på sigt påvirke både tandknoglen og bindvævet til lommer med betændelse.

Sygdom i kroppen kan ændre vores egne bakterieflora. Sygdom kan tilskynde til overvækst af ”dårlige” bakterier. Dette påvirker vores ”normal” gode forhold mellem de rette bakterier. Derfor bliver vi nød til at spise bakteriehæmmende mad. At sikre os sygdomme ikke ændre bakterieflora.

Et sted jeg altid kigger på er tarmsystemet. Som det er alment kendt, tilskynder en ubalance i tarmfloraen til alle slags sygdomme. Tarmen skal være i balance.

Endvidere vil forebyggelse af knogleskørhed eller det rette kosttilskud til knogleskørhed også hjælpe bindevæv og knogle i munden.

For at bekæmpe paradentose

Spis papaya plex fra solary til de 3 hovedmåltider. Tag 2 stk. ved måltidets start og 2 ved slutningen af måltidet. Dette for at sikre at maden nedbrydes.

Efter alle måltider drikkes en lille kop te med salvie (Hvis du er kvinde) og timian (Hvis du er mand). Tag en lille spsk. salvie/timian og en lille spsk. mynte i et tebrev og kom ned i 50ml kogende vand. Tag en slurk, rens munden og spyt ud. Drik resten.

Til mellemmåltider spis gerne rå blomkål, bær, let kogte grønne bønner – det kan også være frisk ananas sammen med lidt nødder eller stenalderbrød. Tag gerne vand med citron til alle måltiderne.

Drik en kop te med frisk ingefær morgen og aften

Sørg for at bruge krydderurter på og i maden – både oregano, rosmarin, timian og Salvie er super til bekæmpelse af bakterier. Hvis du drikker den foreslåede te. Kan du nøjes med at bruge oregano og Rosmarin.

For at passe på knogler og styrke bindevævet vil food-grown Bone compleks være et fremragende valg. Den anbefales af osteoporose foreningen.

Da vi altid, efter min mening, skal have tilskud af mælkesyrebakterier, vil jeg vælge en der er i pulver. Den kan bruges almindeligt, ved indtagelse en gang dagligt. Men jeg vil bruge 1/4 dosis i vand og gurgle den i munden inden natten i ca. 10 minutter og spytte ud. Og derefter tage den normale dosis indvortes.

Mælkesyrebakterier gør bakterier mere følsomme og du vil kunne styrke munden.

Et gammel husråd, jeg mener jeg fik af Frede Damgaard, var at bruge solsikkeolie og gurgle i munden op til 20 minutter. Det trækker masse af skidt med ud. Det må endelig ikke synkes. Men jeg har set en god effekt af dette. Dette er blot en ekstra sjov måde at prøve Kost som medicin.

Q10 har vist sig effektiv på paradentose. Q10 indgår i alle celler og skaber energi. Når vi bliver ca. 40 år, vil vores egen produktion af Q10 gå ned. Derved mistet energien i cellerne og det kan have en betydning for ”oprydning” og aktiviteten i bindevævet. Tag Q10 fra PharmaNord 100mg * 1 dagligt.

 

En god mulighed er at tage en kur på Colostrum sugetabletter. De er gode mod bakterier. De kan findes hos Acupharma. Der er til 1 måneds forbrug.

 

For at støtte slimhinderne vil jeg tage Honasin (Det er et homøopatisk middel til slimhinder) Tag 10 dråber *4 dagligt i minimum 3 måneder. Derefter 10 dråber morgen og aften indtil det er helt væk.

En sej, men meget effektiv omgang, kan være at tage oreganoolie (Golden oreganoolie). Tag lidt på en vatpind og smør det rundt på tænderne. Det er meget stærkt. Kan fortyndes i vand. Den er super effektiv. En behandler anbefaler at man tager en kur, hvor du sluger ½ pipette. Det er et spørgsmål om at vænne sig til den meget stærke smag. Så hjælper du kroppen med et ordentligt boost.

Hvis der skulle tages noget effektivt indvortes er det Caprylic. Tag en kur med 2 dagligt i 3 måneder. Klienterne mærke en tydelig forskel på masse af udfordringer (hudproblemer, tarm, svamp m.m.).

Husk at brug tandtråd dagligt.

Som te vil jeg drikke echinacea te (rød solhat). Den er god mod bakterier. Den kan tilsættes den ingefær te der skal drikkes morgen og aften.

Hvis du har en ubalance, symptomer fra kroppen eller en sygdom skal dette arbejdes med. Mange gange vil det rette resten af kroppen. Det er dog mere opfattende, da kosten skal gennemgås og der vil være mere målrettet kosttilskud til dig.

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Min jul

Min første mulighed for at holde jul, var i en alder af 17 år. Jeg kan dog ikke huske denne jul.

Den første jul jeg kan huske var hos en veninde og hendes mor. Jeg var 18 år.
Jeg kan huske at døren fra køkkenet ind til stuen var lukket. Inde i stuen stod juletræet med sin pynt, ventede på at blive vist.

Læs mere »

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhealing