Julens mange forskelligheder

Min første mulighed for at holde jul, var i en alder af 17 år. Jeg kan dog ikke huske denne jul.

Den første jul jeg kan huske var hos en veninde og hendes mor. Jeg var 18 år.
Jeg kan huske at døren fra køkkenet ind til stuen var lukket. Inde i stuen stod juletræet med sin pynt, ventede på at blive vist.

Det var underligt at være midt i en tradition. Jeg trak mig følelsesmæssigt og ville ”bare” følge med. Det var svært at sige eller gøre noget, da det tydeligt mærkes at faste rutiner ikke måtte skubbes. Alt skulle være på en bestemt måde. Der var som om friheden og den totale hygge var forstyrret af klokken, maden der skulle smage perfekt, et juletræ alle ventede på at se, gaver som alle håbede levede om til forventningerne.

Jeg har dog holdt jul lige siden. Jeg har prøvet mange forskellige juletraditioner.
Der er ingen traditioner der får mig til at mærke julen som noget fantastisk. Det er hyggeligt, fordi jeg elsker dem jeg er sammen med, maden er god, børnene er glade og fordi der er tid til at slappe af og holde fri. Julen er en vigtig tid og juleaften er børnenes fest. Børnene venter på denne aften som de elsker. Specielt gaverne er det store trækplastre.

Selvom vi er glade for denne spændende dag og aften, da der er fællesskab, hygge, afslapning, gaver, god mad og fridage så er der også noget påtaget og anstrengende ved juleaften.

Mine børn er alle opvokset med en juleaften. Da min eksmand og jeg blev skilt, valgte jeg at holde jul den 23. Det betyder mere for ham og hans familie at juleaften holdes den 24 december. Derfor holder jeg juleaften den 23 december. Det kan ændres med tiden, når der kommer børnebørn.

dag er julen fyldt med traditioner og klokken der skal overholdes, når der skal ses julekalender, spises mad, danses om juletræet m.m.. Nogle gange føler jeg mig indespærret i en anstrengende begivenhed hvor børn under 10 år bliver stresset af alle de pakker, de knap kan nå at åbne og slet ikke nå at lege med, alt imens jeg nyder at se på min familie, børnene der glæder sig, gaverne der gives, den usunde mad og de mange hyggelige snakke.

Generelt holder jeg meget af julemåneden. For mig er julens pynt smuk. Det skaber lys og glæde. Det skaber en god energi. Jeg nyder folks glæde og interesse i deres familie og hinanden. Jeg nyder at alle plejehjem giver de ældre nogle gode oplevelser, at mange samles om at få gratis gaver til de fattige m.m.

Julen er kommet for at blive. Vi må finde det positive i alt vi laver og gør 🙂

God jul 🙂

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Affirmationer

Igennem snak om din sociale omgangskreds og din psykiske sundhed, bliver der sat ord på følelserne. Der bliver sagt og beskrevet med ord hvordan din indre verden ser ud.

Jeg fanger ordrerne og kan dermed sætte affirmationer sammen så du dagligt kan ændre den tunge, negative, udfordrende energi.

Læs mere »

Hedeture og overgangsalder​

Når vi kvinder går i overgangsalderen står der næsten skrevet i kortene at vi får hedeture. Det er ikke alle der får det og nogle er mere generet af dem end andre. Men mange kvinder har udfordringer.

Kvinder oplever hedeture grundet deres nedsættelse af østrogen. Men det forværres af deres livsstil.

Læs mere »

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhjælp