Drop det hurtige fix ti din livsstil

Selvom jeg er fortaler for kosttilskud, mener jeg stadig at mange bruger kosttilskud (fordi det er naturligt) som et hurtig fix. De orker ikke at ændre livsstil, så de tager en pillen i stedet for. Om det er medicin eller kosttilskud, så er begge dele lige dumt. Ingen af delene fixer dit helbred. Det er kun dig selv, din livsstil og dit positive sind, der gør dette.

Selvfølgelig er kosttilskud 1000 gange bedre end medicin. Kosttilskud styrker, bidrager med, medvirker til at du får mere overskud, ro, energi, bedre søvn, mindre luft i maven m.m. Når du får hjælp til balance, giver det dig større overskud til at ændre din livsstil. Men ændre du så din livsstil?

Har du nogle udfordringer, som du skal have hjælp til såsom allergi, vil kosttilskud være nyttige og en nødvendighed. Min allergi kan holdes nede med kost og god livsstil. Men hvis jeg presser mig selv alt for meget, reagerer kroppen med stress og stress påvirker min allergi. Så tager jeg selvfølgelig naturmedicin.

Jeg ved nemlig hvad jeg skal tage dagligt, over vinteren, i stresset perioder, ved begyndende forkølelse, ved allergisymptomer, ved tankemylder, ved hovedpine m.m. Men hver gang jeg har nogle symptomer ved jeg også at jeg skal skrue på nedenstående paramenter. IKKE kun tage kosttilskud.

 • Arbejdsmæssige vilkår
 • Psykiske faktorer
 • Fysiske skavanker / udfordringer
 • Kost
 • Meditation
 • Kærlighed
 • Omsorg
 • M.m.

Desværre er der ikke mange der tænker helhed – der er ikke mange der ændre deres kost, meditere, arbejder med det psykiske m.m. fordi det er svært. Og ja, det er mega svært. Men vil du skabe de bedste forudsætninger for et liv uden sygdom, så er der INGEN hurtige fix.  Så hvad forhindre os?

Et af de punkter, jeg mener, der bremser folks ønsker til forandring og der neddæmper folks vilje til at ændre sig, er samfundets opdragelse af vores behov for hurtige fix.

Jeg mener samfundet har opdraget alle, til at det er nemmere at tage medicin, fordi de blåstempler medicinen som værende det nødvendige for at blive sygdomsfri. Hvilket er helt forkert. Er du rask på livslang medicin! Nej. Kun hvis du real mangler noget, såsom insulin eller stofskiftehormoner ellers IKKE.

Det gør mig ondt og det skaber en stor undren når det handler om foks sundhed og deres livskvalitet.

Selvom mange ikke føler sig syge, når de spiser medicin, så har de en sygdom. Kroppen har fortalt at noget er galt. Kroppen har fortalt at den ikke længere kan kompensere og skabe balance. Kroppen har fortalt at den måde du lever på, skaber fejl i kroppen. Kroppen har fortalt at tiden er inde til at ændre livsstil. Medicinens virkning hjælper på lånt tid.

På hospitalet spørger vi tit om folk fejler noget, hvortil de svarer NEJ. Da vi så kigger hvilken medicin de tager, så får de både medicin mod forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk og meget mere. De ser ikke sig selv som have en sygdom, for de får jo en pille og så er de raske – tror de!

Hvad går det galt? For det går galt!

Medicin er, ifølge sundhedsstyrelsen, beregnet til at tage i en kort periode. Altså i en kort periode hvor man er syg. Hvorimod kosttilskud er godkendt via fødevarestyrelsen til at kunne tages hele livet. Det er også derfor at kosttilskud IKKE må virke mod sygdomme. Ashwagandha virker mod depression, og derfor må det ikke bruges i kosttilskud i Danmark.

Vi er i en kæmpe gråzone. De fleste der spiser kosttilskud vil gerne have en virkning. (som de helst ikke må få) Og de fleste der tager medicin tager det livslang. (Som de helst ikke må)

Så derfor er det mig endnu mere magtpåliggende at forstå hvorfor medicinuddannet personale og politikkerne opdrager patienter til at spise medicin 5, 10, 20 og 50 år i stedet for at opdrage folk til at ændre livsstil.

Jeg mener at 80 % af alle sygdomme kommer af vores livsstil. Om det er psykisk eller fysisk er mig underordnet. Begge dele skaber sygdomme i kroppen.

Det går galt, når vi ikke kan ændre vores livsstil, og vi i stedet underlægge os medicinalindustrien milliardær forretning, der holdes i live på bekostning af folks helbred, livskvalitet og autoritetstro. Vi tager gladelig ned til lægen når vi har smerter og beder om en pille. Og når lægen ser på blodprøven er det medicin de udskriver. Lægen ved ikke nok om kost og sund livsstil. Patienten tror løsningen er piller.

Hvor mange kender I, der startede med 1 pille, og kun ende med den 1 pille. De fleste ender med mange flere piller, ja nogle får 11 forskellige piller nede fra lægen.

Dette er den første og helt gennemgribende misforståelse til en sundt, langt liv der forebygger sygdomme. Nemlig indstillingen til det hurtige fix, mangel på vilje og vores flokmentalitet. Alt sammen afgørende punkter for fejlende sund livsstil.

I mit næste blogindlæg kan du læse om hvordan du kan ændre vaner og få nye faste rutiner

Det handler om flere punkter til hvorfor vi søger de hurtige løsninger og hvad den langsigtet løsning er.

 • Vaner
 • Manglende opbakning
 • Manglende faste rutiner
 • Forstå det er i en højere sags tjeneste
 • Afhængighed af mad fordi det skaber glæde, ro og osteklokke
 • Afhængighed af mad fordi kroppen har fået en ubalance såsom svamp m.m.
Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhjælp