Har vi brug for vitaminer og mineraler?

Tankegangen omkring vitaminer og mineraler, handler om hvordan opdagelsen af mangler fandt sted. En gammel tankegang, der har svært ved at ændres. Tankegangen kommer fra udtalte mangler, der gav tydelige misdannelser og reelle sygdomme såsom;

 • Pellegra – mangel på Niacin (B3) – sygdomme medfører udslæt på de steder af kroppen, som udsættes for sollys, samt opkastning, diarre og psykiske symptomer.
 • Beriberi – mangel på B1 – sygdommen medfører forhøjet blodtryk, muskelsvækkelse, mental forvirring og forstyrrelser af hjerterytmen.
 • Skørbug – mangel på C-vitamin – sygdommen medfører hudblødninger, opsvulmet og blødning i tandkødet og på knoglernes yderside, appetitløshed, vægttab og træthed. Dette kan også medføre, at tænderne begynder at falde ud.
 • Engelsk syge – mangel på Vitamin D – sygdommen medfører bløde kranieknogler, hjulbenet hed, hæmmet længdevækst.

 

Den anbefalede daglig dosis, der er fastlagt, er lavet på baggrund af af et minimums indtag for at sikre forebyggelse af disse alvorlige sygdomme og ikke pga. af hvad befolkningen har af behov for optimal sundhed.

Hos vores læge bliver vi gang på gang gjort opmærksom på, at en varieret kost vil gøre indtaget af en vitaminpille unødvendig. Decideret spild af penge. Hele sundhedsvæsens bygger på en oldgammel anskuelse om at vitaminer og mineralmangler kun finder sted i sjældne tilfælde.

Selvom at vitaminer og mineraler indgår i alt hvad kroppen foretager sig.

I dag er NACL (saltvand), i højere kurs for helbredelse end vitaminer og mineraler. En bekendt, med en svær autoimmun sygdom, nævnte at hendes D-vitamin var lav, men det betød jo ikke så meget, sagde hun.

Samfundet negliger vitaminer og mineralers betydning som forebyggende og afviser den helbredende effekt det burde tilskrives.

Vitamin-D forebygger ikke kun Engelsk syge, men også hjertesygdomme, multiple sceleosis, polycystic ovary syndrome, depression, epilepsi, type1 diabets m.m.

Folin forebygger ikke kun Megaloblastic anemia men også neuralrørsdefekt og er en vigtig komponent i forebyggelse af hjertesygdomme, demens, depression, tyktarm og brystkræft.

Konventionel tænkning har været imod vitaminer, mineraler, enzymer, bakterier og urter som behandling. Det er udelukket at tænke det ind som en afgørende rolle for optimal sundhed og som en med-faktor til helbredelse.

KOSTTILSKUDS ROLLE

Fødevarestyrelsen har sagt at vitaminer og mineraler skulle kunne tages dagligt gennem hele livet uden at give bivirkninger (Altså virkning). Hvorimod medicin er defineret som noget vi kun skal tage i en kort periode og derfor må det have en virkning.

Her kan man jo undres, da meget medicin gives på daglig basis, for nogle det meste af deres liv. Hvilket ikke er formålet. Men andet kan de jo ikke bruge, da behandling med kroppens egne nutritenter er bandlyst, selvom dette jo må give mest mening. At starte hvor kroppen slap.

Den medicinske tankegang inkl. vacciner har overtaget folks tanker, som det eneste der kan holde dem i live, helbrede dem og sågar forebygge.

VITAMINER og MINERALERNES funktion

Vitaminer og mineraler genopretter normale funktioner, ved at optimerer de normale biologiske funktioner, mest gennem co-enzymer i biokemiske reaktioner.

Vi har ca. 30.000 gener – den mest almindelige type er SNP – der er ansvarlig for hovedparten af 3 millioner forskellige varianter i genomet. SNP laver unik biokemiske reaktioner. 1/3 del af dem eller flere påvirker co-enzymer og dertil er der koblet vitaminer og mineraler på. Derfor, uden diskussion, har vitaminer, mineraler og enzymer en afgørende rolle i udviklingen af dysfunktion og sygdomme. Hvorfor kan den så ikke have en afgørende rolle den anden vej?

Min holdning

Mit korte svar på vores udfording – forskning, højrøvet og magtfulde forvridnings-instanser kender ikke kroppen godt nok til at de er dygtige nok, til at forstår generne og præcist vide hvad vitaminer, mineraler, enzymer og slet ikke urter, bakterier og homøopatisk har af påvirkning på kroppen, herunder lever m.m. Vi kan ej heller patentere vitaminer og mineraler.

Alt denne afvisning til trods for at flere og flere undersøgelser viser at nutritenter brude tages mere alvorligt, så som at Folin kan forebygge livmoderhalskræft.

Det burde være spændende, nemt, sikkert at inddrage vitaminer, mineraler, bakterier og enzymer i almindelige forebyggelse og under behandling.

Derudover som nævnt tidligere, vil forebyggelse være at foretrække, specielt når det ses tydeligt i vores befolkning, at der er underskudstilstande som bidrager med tons af symptomer, som ingen vil behandle medmindre det hedder MEDICIN.

Udfordringer som

 • Tristhed
 • Allergi
 • Maveproblemer
 • Gigt
 • Søvnproblemer
 • Hovedpine
 • Hudproblemer
 • Hjertekarsygdomme
 • Knogleskørhed
 • m.

 

Vitamin og mineraltilskud samt probiotica og enzymer er dybt nødvendigt for at forebygge og behandle.

Det bidrager til mange balancer, herunder immunsystemet, et optimalt kredsløb, energi m.m.

TILSKUD

Vi skal ikke være bange for at tage gode doser. Dog skal vi være kritiske i forhold til hvad vi indtager. Optagelsen af højdosis stampet præparater kræver også ressourcer for kroppen. Jo mere du kan fordele dine kosttilskud over dagen, og jo bedre optagelsen dit kosttilskud har, jo bedre for din krop

Min anbefaling er klar Food-state vitaminer og mineraler. Snak med en kompetent behandler. Spis kosttilskud på daglig basis. Er der udforinger få hjælp til rette behandling

Picture of Hejsa, jeg er Heidi

Hejsa, jeg er Heidi

Det er mig der har skrevet artiklen her på siden. Jeg har arbejdet inden for sygehusvæsenet i mere end 20 år. Gennem mit arbejde og min selvstændige virksomhed har jeg hjulpet mange mennesker med at heale sig selv.
Hvis du vil lære hvordan du kan heale dig selv og give dig selv et bedre liv med energi og overskud så klik og se hvordan.

Lær at få energi og overskud

Ved du ikke hvor du skal starte

Andre har fået hjælp og vil gerne støtte og hjælpe dig på vejen

Fællesskab og netværk er vejen frem til selvhjælp