Akupunktur

Hvad er akupunktur og hvad er akupunktur godt for?

Akupunktur er en behandlingsform, der stammer fra traditionel kinesisk medicin og har været praktiseret i tusinder af år. Denne metode involverer indføring af meget tynde nåle gennem huden på specifikke punkter på kroppen, kaldet akupunkturpunkter. Teorien bag akupunktur bygger på begrebet om livsenergi (kendt som “qi” eller “chi”), som flyder gennem kroppen langs bestemte baner, kaldet meridianer. Det antages, at ubalancer eller blokeringer i denne energiflow kan føre til sygdomme. Akupunktur sigter mod at genoprette balance og fremme kroppens naturlige helingsproces ved at stimulere akupunkturpunkterne.

Alt om Heidi Riishøj

Akupunktur stammer historisk fra kinesisk og taoistisk naturfilosofi med dybe rødder i principperne om yin og yang, herunder kontraster som kulde og varme, samt det såkaldte organur.

Når du modtager akupunktur, bliver diverse punkter på din krop stimuleret. Dette sker i forhold til specifikke meridianbaner, hvor målet er at genoprette en balance i din energi.

I de første 5 år af min praksis anvendte jeg akupunktur aktivt. Nu, hvor mit fokus ligger på ernæringskonsultationer, integrerer jeg dog stadig grundprincipperne fra akupunkturen i mit arbejde. For eksempel inddrager jeg altid organuret i mine behandlingsovervejelser, da det er et unikt værktøj til at identificere, hvor dine ubalancer ligger. Jeg anvender også ansigtsanalyse og dedikerer tid til den kinesiske filosofi omkring fødevarer, herunder hvilke der virker kølende og hvilke der virker varmende på din krop.

Akupunkturens filosofi er således vævet ind i de behandlinger, jeg tilbyder dig. Ofte bruger jeg øreakupunktur for at understøtte et specifikt organ eller adressere smerter, du måtte opleve.

Hvad er akupunktur godt for?

Akupunktur er anvendt til at behandle en bred vifte af tilstande og symptomer, herunder:

 1. Smertelindring: Det er måske det mest anerkendte anvendelsesområde for akupunktur, især for smerter i muskler og led, herunder rygsmerter, nakkesmerter, knæsmerter og hovedpine, inklusiv migræne.
 2. Stress og angst: Akupunktur kan hjælpe med at reducere stress og angst ved at nedbringe stresshormon-niveauer og fremme en følelse af ro.
 3. Fordøjelsesproblemer: Behandlingen kan anvendes til at adressere en række fordøjelsessystemets tilstande, såsom irritabel tarm syndrom (IBS) og kronisk forstoppelse.
 4. Søvnproblemer: Akupunktur er kendt for at forbedre søvnkvaliteten og kan bruges til at behandle søvnløshed.
 5. Frugtbarhedsproblemer: Nogle vælger akupunktur som en støtte til fertilitetsbehandlinger, da det menes at forbedre blodgennemstrømningen til reproduktive organer og balancere hormonniveauer.
 6. Menstruations- og overgangsalder symptomer: Akupunktur kan lindre symptomer relateret til menstruationscyklussen og overgangsalderen, såsom kramper og hedeture.

Hvad kan øreakupunktur gøre godt for

Øreakupunktur er et mikrosystem, hvor hele kroppen er repræsenteret på bestemte punkter i øret. Ubalancer i kroppen behandles ved at stimulere det punkt på øret, der hører til den del af kroppen, hvor der er problemer.

Øreakupunktur er en del af de fleste behandlinger, fordi behandlingsformen kan bruges til alle former for ubalancer og den er et godt supplement til ernæringsterapien. Punkterne på øret behandles med nåle eller kugleplastre.

Nålene kan sidde til de falder ud.

Hvad gør øreakupunktur?

Ved at bruge forskellige punkter på øret stimuleres kroppens mediansystem, cellesystem m.m. Det betyder du rent faktisk stimulere hele kroppen.

Derfor kan de fleste udfordringer behandles med øreakupunktur. Min erfaring er klart en god hjælp når vi ser på smerter og organudfordringer. Jeg har haft stor effekt ved hoste både lungebetændelse og andre former for lungeudfordringer.

Øreakupunktur virker stærkt regulerende på krop og psyke. Derfor er det ligeledes meget anvendelig ved forskellige former for abstinenssymptomer og trang, hormonproblemer, funktionelle lidelser samt psykiske ubalancer.

Ernæringsterapi med vegatest og øreakupunktur

 • Kort udgave 
 • Til dig der ikke er alvorlig syg, da skal du booke optimal udgave
 • Fysisk i Randers
 • Varighed 1-2 time
 •  OBS – det koster 150 for øreakupunktur 

Ernæringsterapi + S.F.S.P. med vegatest + øreakupunktur

 • Optimal udgave v. sygdom
 • Fysisk i Randers
 • Varighed 2 til 4 timer
 •  OBS – det koster 150 for øreakupunktur 

Ernæringsterapi med øreakupunktur men uden vegatest

 • Kort udgave 
 • Til dig der ikke er alvorlig syg, da skal du booke optimal udgave
 • Fysisk i Randers
 • Varighed 1-2 time
 • OBS – det koster 150 for øreakupunktur

Ernæringsterapi + S.F.S.P. med øreakupunktur men uden vegatest

 • Optimal udgave v. sygdom
 • Fysisk i Randers
 • Varighed 2 til 4 timer
 •  OBS – det koster 150 for øreakupunktur (Husk at skrive at du ønsker øreakupunktur)