Heidi Riishøj

Religion. 1. del af My life

Jeg er født og opvokset i Jehovas vidner, men er ikke længere en del af dette. Det er et meget ambivalent emne at snakke om eller nævne.

Når det bliver nævnt, er det oftest negative følelser der rammer folk.

Jeg er bevidst om, at Jehovas vidner er forbundet med fanatisme, indelukket adfærd, fordømmelser, overskridelse af grænser, fange de svage og udelukkelse m.m. Men i alt det negative, som jeg selv har oplevet, er der også noget positivt.

Jeg har oplevet:

 • Fællesskab
 • Familie er ikke kun blodets bånd
 • Anderkendelse
 • Retningslinjer
 • Åbenhed
 • Ro
 • Tilgivelse
 • Stå ved mig selv, overfor dem der ikke var Jehovas vidner.

 

Dette har jeg med mig i min personlighed. Der var mange ting der ikke fungerede for mig og jeg gjorde oprør mod systemet. Heldigvis blev min mor og far skilt. Dette gjorde mig fri.

Vi må gøre op med os selv, hvad vi vil med vores liv og hvordan vi kan bruge det bedst. Selvom jeg ikke var bevidst om disse tanker, dengang, så har jeg reflekteret over mit liv og må erkende at være Jehovas vidne ikke passer til mig og min personlighed. Men der er en mening med alt.

Jeg har brug for

 • At sætte spørgsmål ved tingene
 • At være fri til at gøre hvad jeg føler er rigtigt
 • At teste ting og prøve grænser
 • At snakke med alle mennesker og tilgive alle mennesker. (Tilgivelse ligger ikke til de fleste Jehovas vidner. Jeg har lært det, fordi jeg blev opdraget til det. Men jeg så fanatisme. Min mormor blev udstødt og selv da hun lå for døden, var hun ikke værdi at besøge.)
 • At hjælpe folk hvor de selv ønsker at blive hjulpet
 • At tro på verden omkring mig og tage det bedste fra alle verdner.

 

Jeg har lært at vi må leve det liv vi kan mærke er rigtigt. Og ønsker folk at være Jehovas Vidner skal vi ikke fordømme. Da vil vi ikke være bedre end dem der fordømmer.

Hvis folk finder trøst i en trosretning og det gør dem til deres bedste jeg, så skal vi takke dem. Takke dem for at vælge en vej, der fylder dem med glæde, overskud og kærlighed. Det de sender ud af positiv energi rammer alle os andre.

Vi skal lade folk gribe de bolde de ønsker og accepterer folks valg. Jo mere åbne vi er som mennesker jo bedre gør det andre mennesker. Vi vil alle have nemmere ved at finde vores egne veje og gribe de bolde vi virkelig ønsker, hvis alt vi vælger er forbundet med accept og respekt. For ingen vælger rigtigt i længden. Alle vælger rigtigt i deres NU, men de fleste bliver klogere og vælger andre veje. Men alt vi lærte og alt vi mente var rigtigt i Nuet, lærte os noget der gør os til det vi er i dag. Og hver gang vi peger finger vender der flere tilbage til os selv.