OM Heidi Riishøj

 

Jeg har selv været igennem mange udviklingsår. Det betyder at jeg har oplevet livet under hårde, barske men også gode vilkår.

Igennem mit liv har jeg opdaget min evne til at overleve. Min evne til at se det positive i alt. Min evne til at handle og ændre mig selv. Ændre mine vaner. Men også fighte for retfærdighed, fighte for mine egne valg og fighte for at få viden og overblik.

Kort fortalt om mig:
Jeg er opvokset i Lystrup, Aarhus. Jeg er opvokset i Jehovas Vidner. Jeg har altid haft gode venner og altid været vellidt. Det har ikke været et problem for mig. Mit problem med Jehovas Vidner var restriktioner, regler, “lokke” andre og fanatisme.
Heldigvis blev mine forældre skilt. Hvorfor jeg skriver heldigvis, er fordi det var en redning for at se livet i et andet perspektiv. Gøre mig fri og vælge min vej i livet.
Dog tog dog nogle år. Jeg måtte, på grund af kaos omkringskilsmissen, flytte alene og det betød jeg pludselig skulle klare mig selv som 16 årig. Flyttede 8 gange indtil jeg var tvunget hjem til min mor og hendes nye mand. Men kun kortvarig. Blev nemlig 18 år og kunne flytte permanent, da jeg så var berettiget til SU.

Jeg havde nogle vilde, ustyrlige år, der både var sjove og hvor nogle fantastiske venskaber blev skabt.

Som 20 årig blev jeg gravid med mit første barn. Det gjorde jeg måtte finde en ny vej i livet. Fra at komme op i fuld pensum på HF det første år, blev jeg beriget med et gavekort på andet år, fordi jeg gjorde et kæmpe stykke arbejde som formand for elevrådet, startede rygerum, startede morgenmøder m.m. selvom jeg fødte i februar. Min søn, Sebastian, var en redning til et liv med endnu større glæde, større værdi, uddannelser og mål.

Jeg har en god energi, en evne til at se det postive i alt, en evne til aldrig at opgive, en evne til at se alle som de er. Tilgivelse er det vigtigste. Jeg har tilgivet mine forældre og jeg kan kun se det postitive i deres skilsmisse. Jeg kan se det positive i den erfaring jeg har fået fra et liv i Jehovas vidner.

Jeg blev uddannet sygeplejerske i 2002. Tog akupunktur uddannelsen samtidig.

I 2004 måtte jeg, over sommeren, på inhalationsmedicin, fordi min allergi tog til. Den startede under min graviditet. Mine øjne kløede og jeg havde problemer med vejrtrækningen.
Jeg er overbevidst om at det kommer af et vildt liv, men dårlig ernæring, alkohol og rygning. Kroppen havde ikke ressourcerne til at være gravid. Og kroppen evner at give barnet hvad det behøver. Hvis kroppen kan blive syg kan den også blive rask. Lægerne sagde dog “du må bare leve med din allergi”.
Jeg flyttede fra Jylland til København da min søn var 3,5 år. (I 1999). Jeg havde behov for at prøve noget andet og komme væk fra mange hårde år, men med en stor personlig udvikling med i bagagen.
Endnu en personlig udvikling startede. Jeg lod maden styrer mine mange ubearbejdet tanker, via en anoreksi. Jeg var heldig at nogle studerende spottede mit problem og jeg fik hjælp (uden medicin) med at arbejde med alle mine oplevelser. Få bearbejdet mit gamle jeg og finde mit nye ståsted. Hvad det havde gjort, psysisk, at forlade en “familie”, føle sig svigtet og få et barn tidligt m.m.

Det er helt fantastisk at arbejde med sig selv. Det var en hård men skøn rejse. At forstå og se sig selv. At arbejde på at finde den jeg er uden at andre kan påvirke dette ståsted. Vi bliver aldrig færdige med at udvikles. Og der sidder så meget for vores fortid, der kan bearbejdes.

I 2003 startede jeg på ernæringsterapeut uddannelsen. Dette var en kæmpe gave. Jeg forstod hvad mad gør på celleplan. Jeg forstod hvor vigtigt fedt var for at forebygge sygdomme. Hvad vitaminer og bidrager med, for at forebygge sygdomme m.m.. Derfra ændres mit perspektiv på mad og kroppen. Min anoreksi blev for evigt lukket helt ned.

Kost, kosttilskud, psykisk arbejde, motion og positive tanker er vejen frem til et liv uden sygdom.

Jeg har 4 børn. De sidste 2 har jeg født hjemme. Det var en fantastisk oplevelse. At være hjemme og tage imod barnet. At have en jordmoder siddende 2 timer efter.

Med alle mine oplevelser, mine erfaringer, mine uddannelser (Hvor jeg ligeledes har en kandidat grad)
Med min interesse i at hjælpe andre. Min empati, omsorg og indlevelsesevne.

SÅ er det ikke mærkeligt at mine klienter mærker

 • troværdighed
 • viden
 • overblik
 • accept
 • forståelse for kroppen – både psykisk og fysisk
 • føler sig set og hørt
 • dygtighed

 

Jeg tilbyder

 • Kigge på kroppens anatomi i forhold til kroppens symptomer
 • At kigge på følelsernes betydning for sygdom
 • Gå igennem din mad i forhold til dine udfordringer
 • At tilrette eller find de rette kosttilskud til din ubalance
 • At se på dit psykiske ståsted
 • At guide dig i den retning du ønsker for din krop og dit sind.
 • Sikre mig at du når i mål, ved at regulere på tilskud samt mad.
 • At være din personlig vejleder, der hvor lægen ikke kan.

Mine sygeplejerske kollegaer siger

 • Du løfter energien når du er her
 • Du har indre ro
 • Du er dygtig
 • Du er god til at undervise
 • Omsorgsfuld
 • God til at kommunikere

Mine kollegaer i den alternative branche

 • Dygtig
 • Flittig
 • Åben
 • Kærlig
 • Uden fordomme

Mine klienter

 • Medfølelse
 • Spirituel
 • Stor viden (Som et leksikon)
 • Overblik
 • Dygtig
 • Sætter tingene i perspektiv
 • troværdig