13 mar

Hvorfor ernæringsterapi

Ernæringsterapi kræver overblik og tid.

Når vi fejler noget, er der et ønske om blive rask. Mange har dog den opfattelse at det er nemt. Først går de til lægen, får en pille for det ene eller det andet. Dette løser ikke problemet, men symptomerne. Så kommer de igen og igen og til sidst har de 5 piller i stedet for 1.

Så er der dem hvor lægen ikke kan gøre noget og siger, ”det er nok alderen” eller det er nok fordi du træner eller det er nok fordi du er i overgangsalderen eller det er….. overordnet aner de intet om kroppen set i et helhedsperspektiv.

De ved noget om sygdomme der kan dokumenteres via blodprøver. Er der ikke noget på en blodprøve er det bare ærgerligt.

Nogle opgiver kommunikationen ved lægen eller bliver opgivet af lægen og da søger de andre veje. Der er et tons af gruppe, kostretninger og hurtige løsninger, som alle sammen har gode forslag men som er en lappeløsning.

Jeg har selv givet folk hurtige løsninger ved at teste mangler af vitaminer og mineraler, i en masse helsekostbutikker. Jeg kunne forestille mig at tæt på 100 % fik en effekt af min korte vejledning. Men igen så handlede det om at dæmpe symptomer, også selv om det var mangler vi rettede op på.

Hvorfor kom de til at mangle det? Hvilke sygdomme har kroppen, der står i vejen for den optimale selvhelbredelse. Hvilke psykiske faktorer påvirker til symptomerne i det fysiske og dermed tære på visse næringsstoffer i kroppen. Hvad er årsagen til underskud og ubalance?

Selvfølgelig kan du være den ene % der kommer og KUN manglede eks. Q10 og så var alt løst. Men dette sker utrolig sjældent.

For alle mine klienter er energien, håbet, forståelsen, hjælpen og overblikket først sket når de har siddet 2 timer i min klinik. Helbredet har ingen pris og specielt ikke når det er sunde gode metoder.

Det som ernæringsterapi blandt andet gør, er følgende:

1. Fjern

Først skal du identificere og fjerne de faktorer, der kan bidrage til dine symptomer, herunder:

Stress: Stress kan forringe fordøjelsen og optagelsen (derfor altid vælge Food-Grown kosttilskud) især hvis du spiser for hurtigt, for meget eller på forskellige tidspunkter.

Allergener i fødevarer: Vigtigt at fjerne kost du reagere på. Det vil indebære fjernelse af visse kostemner, der er potentielt allergifremkaldende i længere tid. (Længden af ​​elimineringsfasen varierer afhængigt af dine individuelle behov). Når dette er sket, vil du kunne genindføre fødevarerne en ad gangen hver anden dag under overvågning af symptomer.

Potentielt allergifremkaldende fødevarer omfatter forarbejdede fødevarer, appelsiner, mejeri, æg, majs, korn med gluten, svinekød, skaldyr, oksekød, kalvekød, soja, jordnødder, alkohol, kaffe, sodavand, raffineret sukker, chokolade, ketchup og de fleste andre krydderier.

Patogene udfordringer: Overvækst af bakterie og gær, vira, svampe, parasitter og andre giftige stoffer er almindelige bidragsydere til tarmrelaterede symptomer. Det er muligt at få taget test. Dette kan også ske via en vegatest og ud fra symptomer.

2. Erstat

Det er også vigtigt at erstatte underskud af fordøjelsesenzymer. Eller stimulere disse funktioner, så kroppen fordøjer og optage.

Her kan hjælpes med at finde kosttilskud der understøtter det som mangler.  

3. Genopbygge

I 6 til 12 uger, skal der genopbygges. Dette sker via gode tarmbakterier. At få tarmfloraen på rette køl. Tarmsystemets mikroflora er mikroorganismer, der lever i vores tarm og hjælper med at hjælpe fordøjelsen og næringsabsorptionen.

Dette kan opnås med en række forskellige fødevarer og kosttilskud:

Gærede fødevarer: Disse fødevarer omfatter te, pickles, surkål, kimchi, miso, yoghurt, kefir og kombucha. Du kan også lave dine egne gærede fødevarer.

Prebiotika: Disse er ikke-fordøjelige plantekomponenter, der nærer kroppens mikroflora.

De omfatter:

  • Oligosaccharider og Fructo-oligosaccharider (FOS): Typer af kulhydrat, der findes i nogle frugter og grøntsager, herunder porrer, løg, asparges, jicama, bananer, hvidløg og Jerusalem artiskokker; kan også fås i kostilskud.
  • Arabinogalaktaner: Arabinogalactaner er en type opløselig fiber; små mængder kan findes i gulerødder, radiser, pærer, majs, hvede og tomater. Selv om du ønsker en meningsfuldt mængde, kan de også købes i kosttilskud.
  • Opløselig fiber: Fiber, der let opløses i vand; fundet i kilder som havregryn, bønner, æbler, pærer, jordbær, nødder, hørfrø, psyllium, agurker og selleri

Probiotika: Probiotika er levende bakterier, der hjælper fordøjelsesprocessen og holder vores tarms sundhed og tarmfunktion stærk. Probiotika er tilgængelige som kosttilskud;

4. Reparation

For det fjerde skal du reparerer tarmens slimhinde gennem god ernæring – det kan tage op til seks måneder. Ud over en allergenfri, sund kost kan en række fødevarer og kosttilskud bidrage til at reducere inflammation og støtte cellevækst i fordøjelseskanalen, såsom:

Omega-3 fedtsyrer, glutamin, kiwi, Zink, Vitamin B5, Vitamin D

Ernæringsterapi, hvor jeg bruger 3-3,5 time pr klient, men hvor du er 2 timer fysisk i min klinik, koster 2300,- på tilbud. Min timepris er 950,- og derfor vil det koste 2900,- for første gang du kommer.